Aug 18 tor 2016

Tidig morgon

05:43 i kategorin Allmänt

Att vakna strax efter 03 är ingen höjdare. Men vad göra när kroppen inte vill längre än så?

Visserligen somnade jag tidigt igår (sittande i soffan :blush_tb: ) så sömn har jag ju fått… men ändå. Det är ju rätt gott att sova till kl 5….

Samtidigt är det något speciellt med att ligga och lyssna på morgonregnet som smattrar mot fönstren. Regn som piskar ner, som strilar och som duggar – en salig blandning av ljud, vackra ljud.

När jag till slut klev upp, insåg jag att det var dags att överge sommarklädseln och ta på jeansen. Det är för tidigt på året för det, men när vädret inte vill visa sig från bästa augustisommarvädret, då fanns bara ett alternativ: att ge vika.

En sak som plötsligt slog mig igår kväll, var mörkret. Det var mörkt ute redan kl 21. Visserligen påverkade det molniga vädret hur ljust eller mörkt det skulle vara, men ändå…. och det är bara augusti.

Det fanns en tid för inte så många år sedan, när jag med bestämdhet hävdade att jag mycket väl skulle kunna bo på en plats på jorden, där det var vår och sommar året runt. 2 årstider. Det räckte för mig.

Idag är jag tacksam över att jag lärt mig tycka om höst och vinter… när mörkret faller… få kura skymning.. tända alla levande ljus… hitta lugnet i det. Även undertecknad blir klokare med åren :blush_tb:

Denna tidiga morgon avnjuts just nu i stillhet, till levande ljus och regnets smatter på mina fönster…

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php