Aug 14 sön 2016

Slottsbesök

Spontant hamnade vi på Björnö slott idag, väninnan och jag. Nog hoppades jag hitta min kung på slottet :wub_tb: för endast det bästa är gott nog, efter ett gäng prinsars förrädiska kyssar genom åren.

Men han var inte där…. :huh_tb:

Dock fann vi en otroligt vacker omgivning att strosa i. Björnö Slott är en herrgård här i kommunen. År 1346 omtalades slottet första gången när frälsemannen Bengt Myrk daterar ett brev på Björnö i närvaro av Ulf Ambjörnsson (Sparre). Idag är det familjen Edlund som äger säteriet och Du kan läsa lite om Björnös historia här.

Trots att min kung inte fanns där, så valde vi att strosa runt lite och avnjuta den del av området vi fick beträda. Det fanns någon skylt [Privat] och det måste vi respektera… men här kommer ett litet urval av de bilder jag tog idag

Huvudbyggnaden
DSC00689

Jag letade vidare efter min gemål… men han var inte synlig här heller
DSC00690

Öppna dörrar är alltid intressanta
DSC00692

Jo, jag kikade in… och gick vidare…
DSC00694

Detalj på en grindstolpe
DSC00695

Den otroligt vackra allén
DSC00696

Mjölkkanna
DSC00699

En och annan äldre fastighet finns på området och jag skulle gärna gått in och tittat i några av dem
DSC00701

Träden i allén bar två eller tre stammar
DSC00705

DSC00706

Kan det vara ett orangeri? Det hade det blivit med mig på plats i alla fall
DSC00707

Fönster väcker nyfikenhet
DSC00709

… och så lämnade vi området igen
DSC00711

Turen gick så vidare till Ljungnäs. Oj oj oj…. där fanns verkligen en och annan fastighet som hjärtat slog extra för…. men nu fanns det ingen Till Salu-skylt där… Men det är å andra sidan gränsfall om jag vill bo så långt från stadskärnan. Vi körde vidare till Kläckeberga och där finns ju också en del gamla kåkar som skulle passa mig perfekt. Lagom nära stan men ändå inte mitt i smeten. Visserligen är det bekvämt att bo centralt: gå till och ifrån jobbet, gå till affären och det gör inget om jag glömt köpa lök.. det är fort gjort att gå tillbaka till affären. Slippa ta bilen överallt…

Jaja.. vad är väl en bal på slottet :wub_tb: Jag har det lika bra i en koja bara han är där.. min kung :happy_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php