Aug 11 tor 2016

Fastans sista dag

05:43 i kategorin Hälsa

Hur ofta säger jag inte att det är viktigt att trappa upp igen efter en fasta? Att t.ex börja första fastefria dagen med några juicer men byta ut ett mål mot t.ex en lätt fiskrätt och sakta äta sig tillbaka.

Igår kväll var 2 f.d kollegor och jag ute för att träffas och äta gott. Vi ses inte så ofta. Vi arbetar ju alla inom vård och omsorg och har olika arbetstider. Igår kväll var första dagen på länge vi kunde få till det.

Jag var fast besluten att ta en sallad :happy_tb: Men när vi väl kom till restaurangen och jag såg Förslagsmeny 2, då föll jag som en fura. Vitlöksbröd med aioli – vem kan stå emot det? Eller Grillad fläskfilé med chilibearnaise? Chilin var det som tog mig fullständigt utanför mina beslut! Jag har inte varit på den restaurangen på kanske 13 år och då i annat regi och namn. Men jag kan lova att det blir fler besök där! Vilken smakexplosion! Där jobbar kockar som vet vad det innebär att våga smaksätta maten! På andra matställen där de serverar t.ex vitlöksbröd, får man vara glad att man känner doften av vitlöken för smaken brukar sällan finnas. Restauranger generellt i Sverige är dåliga på att smaksätta maten.

Nå, nu var det inte smakerna det handlade om, utan vikten av att avsluta sin fasta rätt…. men det är ju bara jag som far illa, om jag säger så. Kroppen chockades av all denna tunga mat på ett bräde och plötsligt kände jag ett sus i öronen, det ”porlade” i hela kroppen som också antog en lätt känsla av både illamående och svimningskänsla… och idag jag vaknade med huvudvärk!

Men idag blir det lite juicer samt en laxsallad till lunch jag fixat nu på morgonen. Det blir en mycket stilla upptrappning här idag och över helgen, trots fallet för den gudomligt goda och väl värda frestelsen igår :blush_tb:

Men mina varmaste rekommendationer vid fasta är att starta upp ätandet igen RÄTT! Inte som jag gjort! Men nu är jag också en erfarenhet rikare.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php