Aug 09 tis 2016

Ett medicinskt problem att kvinnor föder barn

Dagen började med årets skrattsalva här hemma i soffan! Att börja dagen just så, gör det lättare att gå till jobbet. Jag läste en artikel av en kvinna som 1) är ute med ett senarelagt aprilskämt 2) gör vad hon kan för att provocera. Artikeln är inte helt ny, men den är ny för mig.

Författarinnan till artikeln anser att det är ett medicinskt problem att kvinnor föder barn, ett problem som måste lösas!
Hur många år har människan funnits? Jag har ingen aning, men det är ju några 1000 år. Vi har sett likadana ut i alla tider och män och kvinnor är varandras komplement på många plan. Bland annat är vi fysiskt skapade på ett sådant sätt att kvinnor har förmånen, i de flesta fall, att bli gravida och föda barn – vilket också författarens mamma gjorde – och män är den del som behövs för att befrukta kvinnan och tillsammans skapar man det där barnet genom att ha sex.

Den som har reflekterat över kvinnors möjlighet att bli gravida och skrivit denna artikel har då uppenbarligen kommit fram till att vi är helt fel konstruerade som kan föda barn och att det är ett medicinskt problem, ungefär som att bli sjuk, som måste lösas.

Enligt artikeln så säger författarinnan: ”En kan säga att om män hade fött barn så hade vi automatiserat barnafödandet för länge sedan. En kan också säga att om män fött barn hade vi levt i ett matriarkat. Jag tror nog att det sista är mer korrekt.”

Om män vore skapta som vi kvinnor, med förmånen att kunna bli gravida och föda barn, så skulle barnafödandet automatiseras? Okej… hur då? En maskin där vi kvinnor – för det måste i det fallet vara kvinnorna – lämnar våra spermier och männen sina ägg – hur de nu skall få ut äggen automatiskt – och blanda och se att det blir ett barn. Okej. Bra. Men vem skall stå för värme, mat och näring till barnet under tiden? Nå, hon kanske har en bra plan för det problemet.

Vidare:
”Kvinnors liv centreras kring just detta, att de ska avla barn. Kvinnor som fullgjort sin uppgift ses som förbrukade, kvinnor som inte gör det ses som mindre kvinnliga och så vidare.” Hur känner sig denna kvinnas mamma? Mormor, farmor? Alla andra mödrar i hennes närhet? Känner de sig förbrukade och ovärdiga nu? Eller kvinnor som inte kan eller inte vill bli med barn – känner de sig värdelösa? Jag får väl ursäkta den unga kvinnan som skrivit artikeln med att hon ännu har mycket att lära om livet.

”I barnafödarideologin så blir ett av de viktigaste dragen i kvinnorollen, nämligen den frivilliga självuppoffrandet, extremt tydligt.” Jag kan inte påstå att mina barn har varit någon självuppoffring och jag har svårt att tro att de flesta mödrar känner så. Vi är skapade med en i de flesta fall, naturlig längtan efter barn. Att sätta barn till världen är ju trots allt det som gör att människan fortsätter befinna sig på jorden.

”De som vill skaffa barn på traditionell väg ska såklart få göra det, det skulle väl kunna bli en spännande extremsport, däremot anser jag inte att det är något i sig positivt som vi ska ha kvar som en naturlig del av livet. ” Behöver jag säga att det var när jag läste denna mening som jag brast ut i morgonens gapskratt! En spännande extremsport att föda barn traditionell väg! Herrejösses, flicka lilla… vi är ju skapade för att föda barn på det viset! Men okej då! Jag har i alla fall utfört extremsport med livet som insats 3 gånger och överlevt alla gånger! Extremsport – det blir snyggt i mitt CV. Att vi inte borde ha kvar något av det mesta naturliga för människans överlevnad- ja, det låter i mina öron onaturligt att ens tänka tanken på att avskaffa barnafödandet som något naturligt.

”Varför är det så viktigt för så många kvinnor att hävda den traditionella barnproduktionen? Varför kan vi inte se det som den smärtsamma och farliga process det faktiskt är?” Varför kan hon inte se det faktum att vi kvinnor ÄR och FÖRBLIR skapade för att denna smärtsamma och ”farliga process”. Miljarder kvinnor har genom tusentals år överlevt ”extremsporten” att föda barn så det kan ju inte vara SÅ farligt, även om det alltid är en riskfaktor.

Ja, det finns mer att läsa i artikeln, som att barnafödande är ett kvinnoförtryck, att kvinnor ”producerar” barn för att det är det billigaste sättet att föröka sig… och avslutningsvis… ”Vi borde se detta som ett medicinskt problem till för att lösas precis som vi ser på sjukdomar eller åldrande.”

Författarinnan till artikeln har uppenbarligen en stor portion humor innanför pannan med tanke på artikeln och jag får hoppas hennes egen stackars självuppoffrande förbrukade mamma har en ännu större portion humor, så hon som kvinna och mor känner sig fulländad, kvinnlig och fortfarande värdefull och kan känna sig stolt som har en sådan fantastisk komedienn till dotter.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php