Aug 07 sön 2016

Fastan –  dag 2

21:13 i kategorin Hälsa

Dagen har gått helt utmärkt. Det var också lätt få med mig juice när jag var ute på min Ölandstripp.

Fasta kan man göra på olika sätt och förbereda sig olika. Har man inte fastat förut, bör man läsa på lite, fundera på avsikten med att fasta och sedan komma till ett beslut.

Det finns färdigförpackade 3- och 5-dagarsfasta hos hälsokosten. Det är bra alternativ om man inte fastat förut. Det är lätt och allt är färdigt. Du slipper stå och juica själv, vilket tar både tid och plats. Frågan är bara hur näringsfyllda de juicerna är som stått länge i förpackningarna.

Är Du lite osäker på om Du skulle klara 3 dagar; överväg noga tanken med fastan. Du kan börja med att fasta en dag. Känna hur det känns. Känns det okej, så kan Du på första fastedagens kväll fatta beslut om att ta ännu en dag. Vips, har Du gjort 3 dagar. Det går fortare än man tror.

Du måste räkna med att få huvudvärk och börja frysa lite. Det är därmed viktigt att dricka varmt vatten lite nu och då hela dagen. Dels får Du upp lite värme och dels mättar vätskan en del.

Många förbereder sig genom att ett par dagar börja minska på intag av t.ex kött, mjölprodukter.. byta ut ett eller två mål mat mot en juice. Själv bestämmer jag mig bara en dag att ”nu är det dags att fasta” och så bestämmer jag en dag då jag skall börja. Denna gången har jag, som jag nämnt tidigare, gjort mina juicer själv och förberedde genom att handla in vad jag behövde för mina fastedagar. Det sätter lite mental press på mig att genomföra det också. Dumt att handla hem ”i onödan” :happy_tb: Varje kväll juicar jag morgondagens laddning och på så vis är det lätt att starta upp dagen. Men var och en får hitta sin väg till fasta, om man önskar prova på det. Är man 2 eller fler som gör det tillsammans, är det lättare att peppa varandra och få pepp själv. Är Du ensam med att fasta: berätta det för omgivningen så de kan peppa Dig.

Många tror att fasta handlar om viktminskning. Så är inte fallet. Det är för min del en energikick. Det brukar infalla på tredje dagen. Vissa ”hälsovetare” menar på att fasta är att avgifta kroppen från tungmetaller etc. Kroppen är så finurligt konstruerad att den har en lever som ser till att vi rensas från diverse gifter vi får i oss. Därmed finns ingen egentlig ”detoxfasta”, även om fastan ibland kallas så. Det ”program” av fasta jag denna gången följer, heter just Detoxfasta vilket är vilseledande! Kroppen klarar det själv. Vi skall inte tro på allt vi läser i hälsobladen och i reklamannonser. Var skeptiskt. Men framför allt: gör fastan till Din egen grej. Gör det av en anledning Du själv finner god nog: Nyfikenhet, energigivande… valet är Ditt.

Men hur som haver, min fastedag nr 2 har gått alldeles utmärkt.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php