Aug 07 sön 2016

En Ölandstripp

Vad göra en dag som denna söndag, om inte ta en tur till Öland? Den vackra ön ute i Kalmarsund – eller Östersjön, vart nu gränsen går.

Mitt mål idag var Halltorps hagar. Det är en ganska stor area att vandra på så det blev bara en mindre runda där i skogarna för min del. Doften av gammal, lätt fuktig skog – det är något speciellt!

När jag varit där, for jag lite på måfå.. jag hade sett en skylt Karum sevärdhet och tog av dit. Men jag körde vidare för jag såg en annan skylt jag inte sett på många år: Ismantorps fornborg! Så jag styrde kosan dit först. Senast jag var till borgen, var säkert 12 år sedan! Kanske 14…. Vi har ca 20 ruiner kvar efter borgar och en dag skall jag ha besökt dem alla.

Men när jag kände mig klar med Ismantorps, körde jag till Karum gravfält Noaks ark Historia är alltid intressant, även om vi aldrig med säkerhet kan slå fast hur det var en gång i tiden… men med lite fantasi och med lite fynd, så kan vi bilda oss en tanke kring livet som en gång varit.

Ett litet axplock från dagens rundtur

(klicka upp bilderna för större format)

En kommentar till “En Ölandstripp”

 1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 47.0 skrev den 07 Aug 2016 @ 22:06

  Hörredu… hur är det med närminnet lite? :blink_tb: :annoyed_tb:

  Glömma bort att du var med mig till Ismantorp för 5 år sedan.. fast du var kanske så uppe i det blå i min direkta närhet att du inte ens minns vi var dit :innocent1_tb:

  Hörredudu…nu skall han inte komma här och vara uppkäftig :furious_tb: Mitt närminne
  är det inget fel på :mad_tb: Jag vet precis vad jag gjorde för 5 minuter sedan :thumbup_tb: men vad som
  hände för 5 år sedan.. det är en annan sak :innocent1_tb:

  Jag funderade på om vi var dit men alla foton ligger på den externa (har inte flyttat över några bilder
  till nydatorn än…
  ) så jag kollade inte upp det så noga… men jag bugar och går ner på knä och ber om ursäkt :sleep_tb: och gör tillägget att det är 5 år sedan jag senast var på Ismantorps och då tillsammans med Micke :happy_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php