Aug 05 fre 2016

Dags att ta fasta på att fasta

20:55 i kategorin Hälsa

För några år sedan fastade jag ca 2 ggr/år. Det gav mig ett par rejäla energikickar och kände att det var något jag kunde fortsätta göra lite nu och då. Men så kom något emellan och det är ca 3 år sedan sist jag fastade.

Denna sommaren har jag varit helt galet trött och har tagit semester från allt som har med motion och större ansträngningar att göra. Det har blivit jobb, hem och sova. Jobb, hem och sova… ungefär så. Tröttheten har självklart en förklaring och jag har varit nödgad att leva som jag lär: lyssna på kroppen när den säger Nej! Så nu har jag lyssnat och gjort som kroppen sagt till mig. Vila!

Jag fick hem tidningen Hälsa för lite sedan och jag bläddrade lite förstrött i den. Där fanns en artikel om fasta och att göra egna juicer. När jag fastat förut, har jag valt att köpa en det färdiga paketet Femdagarsfasta i en hälsokostaffär på torget. Billigt, smidigt men samtidigt: Vilket näringsinnehåll?

Men nu blir det inga färdigförpackade koncept. För att maxa näringsinnehållet, får min råsaftcentrifug jobba dessa dagar. Det blir att göra egen juice och jag gör dem dagen före. Visst kan jag starta dagen med att ställa mig att pressa juice, men jag avstår den starten. Lite smidigt skall det ju vara ändå. 6 juicer/smoothies om dagen á 5 dl/måltid. Självklart kan jag dricka vatten/te där mellan också. Det kommer nog bli stor skillnad på denna fastan och de jag gjort förut. Denna ger mer näring, mer ”mättnad” än de tidigare mer svältkurerna.

Här är 2 av mina juicer för i morgon: Solsken och Rödbetsdröm kallas de. Jag har tjyvsmakat och WOW! säger jag bara!
juice

Recept på dessa båda:
Solsken
2 morötter
2 apelsiner
2 gröna äpplen (jag valde golden delicious)
1 tsk gurkmeja
2 cm ingefära (ungerfär)

Rödbetsdröm
3 rödbetor (1, om man vill ha en smoothie)
1 morot
1 citron
1 litet äpple
2 cm ingefära

Jag är inne på min tredje råsaftcentrifug och jag har börjat se mig om efter en ny. Det är 3 år sedan jag köpte min senaste och ja, den börjar ju bli sliten och jag hoppas hitta någon som är lite smidigare att jobba med än den jag har. Men det återstår att se. Nu skall jag i alla fall avnjuta dessa 5 dagar med juicefasta.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php