Jul 29 fre 2016

Att odla mango

För några veckor sedan planterade jag en mangokärna. Den 18 juli bröt den upp genom jorden med en liten grön spira. Då bestämde jag mig för att sätta ännu en kärna.

Sagt och gjort. För ca 1 vecka sedan åkte den ner i jorden och i eftermiddag bröt den sig igenom jorden

mango2

Den som bröt sig igenom den 18 juli har skjutit i höjden
mango1

Redan som liten flicka var jag storförtjust i att stoppa alla former av kärnor i jorden för att se om det blev något. Tjusningen och förtjusningen att se något gro, har inte försvunnit och jag är lika barnsligt lycklig idag som när jag var liten, när det gror.

Även om det nu inte kan bli frukt på mina mangoplantor, så är det roligt att se hur de växer till sig. Att ha 2 fina och så småningom stora gröna växter – det är ju bara härligt!

Avokadokärnan får jag ha tålamod med innan den börjar gro och sätta rötter. Det kan ta lite tid – och det är första kärnan av avokado jag ”hängt” så det är med stor nyfikenhet och spänning jag väntar på ”förlossningen”.

Hur brukar Du göra? Är Du nyfiken och stoppar frön från frukt och grönsaker i jorden? Det kan vara kärnor från paprika, chili, äpplen… ja, vad som helst. Hur brukar resultatet bli? Berätta gärna!

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php