Jul 23 lör 2016

Tårtdags

Det händer inte så ofta att jag bakar överhuvudtaget nu när barnen är vuxna och har flyttat till eget boende. När de var små, bakades det flera gånger i veckan: Bröd i första hand men också sockerkakor och annat som hamnade i frysen för att tas fram vid tillfälle. Kanelbullar var inte lönt att tänka tanken på att de skulle hinna in i frysen :happy_tb: Nygräddade bullar och kall mjölk… hur går det överhuvudtaget att inte älska och kalasa på det genast? Det blev ett och annat bullkalas i trädgården tillsammans med barnen och deras kamrater.

Var sak har sin tid men visst saknar jag tiden när barnen var små!

Men idag är det dags för att baka tårta! Jag hittade ett recept, glutenfritt, på nätet. Nu får vi se om det blir något gott av det också. Det är också en anledning att jag inte bakar så ofta: Det sägs vara svårt baka glutenfritt, men det har dykt upp en hel del bra mjölsorter som är okej, så nu hoppas jag på detta. Blir resultatet bra, skall jag återkomma och länka till sidan jag hittade receptet på. Tårtbotten gör jag, som synes idag och i morgon färdigställer jag den. Håll tummarna för att receptet funkar bra!

tårta

Vi skall fira (i morgon) att prinsessan fyllt 2 år :wub_tb: Tiden rusar iväg och jag undrar vart åren gick… men så ser jag på mina vuxna söner :wub_tb: och undrar: Har de där skäggiga männen varit mina babysar och småprinsar? Hur gick det till att de blev så stora? Den yngste har dessutom blivit far! Ja, jösses….

Prinsessan var här igår eftermiddag och busade i trädgården. Hon plockade päron för att apportera hunden, som gör som hon säger :clap_tb: samt hjälpte mig att hänga tvätten… eller rättare sagt: hon tyckte det var roligare att hälla ut mina klädnypor på gräsmattan och använda korgen som hatt!
DSC00412

Men nu är det tårtdags igen och det är härligt!

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php