Jul 23 lör 2016

När skönheten kommer för nära

Det finns massor av olika kategorier av skönhet. Allt bedöms i betraktarens ögon, som bekant.

Fjärilar är vackra. Det finns ca 150 000 olika arter enligt Naturhistoriska riksmuseet. Jag kan ligga på en äng och betrakta de vackra flygfäna och se dess skönhet.

Men kommer de för nära – då är de vidriga små äckel! Det handlar om att för mig är det mal, som ju är en överfamilj till fjärilen. De sitter och glor in i fönstret, sökandes efter ljuset på insidan från nattens mörka utsida. De vill envist bo i mitt hem och jag tycker inte om att ha hyresgäster jag inte godkänt. Mal – och fjäril – får mig att rysa och känna äckel när de kommer för nära. Mal vill jag inte ens se på avstånd. Det är bara en känsla som väcks inom mig…

… och idag fick jag ovälkommet besök!
fjaril

Vacker, ja visst – men inte i mitt hem, tack! Nå, den hittade ut till slut så allt slutade bra. Jag slapp ta fram dammsugaren för att förinta den :huh_tb: Det är många insekter som fått sluta sina liv i min dammsugare genom åren….

Skönhet i all ära.. men den skall inte komma för nära.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php