Jul 23 lör 2016

Dags för krafttag mot våldtäktsmän

Inom loppet av ett par dygn, har det inkommit åtskilliga anmälningar till polisen i Kalmar län gällande gruppvåldtäkter. Polisen står handfallna och kvinnor vågar knappt gå utanför dörren.

Vi kvinnor får alltid råd om hur vi skall klä oss, uppträda, inte vara ensamma ute o.s.v men ingen talar om för männen hur man uppträder! Allt ansvar läggs på kvinnan vilket är en klar pekpinne om att de män som styr landet, som dömer i domstolar, som skriver lagar indirekt vidhåller att våldtäkt är okej.

För att få någon form av ordning i kaoset, så måste det till krafttag mot dessa s.k män, vilket det handlar om enskilda män eller män i grupp som våldtar någons mor, mormor, farmor, dotter, hustru, sambo, flickvän…. (de som med stolthet kan titulera sig ”man” begår inte dessa fruktansvärda handlingar!) Vi har lagar gällande dessa brott, lagar som skall ge straff åt de som utför dem.

Vi har bara ett stort problem: Vi har män som sitter och utreder dessa brott, män som är förhörsledare och ställer ledande frågor till kvinnorna, män som vill veta i detalj vad som hänt, vilken ställning männen krävde att gå göra övergreppet i… som ifrågasätter kvinnornas bemötande mot männen… kanske flirtade de, kanske hade de utmanande klädsel.. män, som förmodligen blir kåta av att höra kvinnorna berätta och för sitt inre se kvinnans maktlöshet och tända på det… önska att det var just han som utförde dådet… män, som tvingar kvinnorna att genomlida våldtäkten igen och igen och igen… Män, som får kvinnorna att känna sig skyldiga till att ha blivit överfallna och våldtagna… män, som i domstol friar männen ”i brist på bevis” eller för att den redlösa flickan som var fasthållen av 4 män, våldtagen av den femte, inte lämnade platsen. Män… som tycker att det är helt okej att dessa brott begås.

Vi måste få till en ändring. Vi måste få in kvinnor som är förhörsledare, kvinnor som dömer.. kvinnor som förövrigt själva varit utsatta för övergrepp, som vet vad det handlar om, som vill få stopp på dessa brott. Kvinnor som inte önskar bli våldtagna igen, som inte önskar se sina döttrar och barnbarn våldtagna.. som inte vill ha sin mamma, farmor och mormor våldtagna… kvinnor, som säger stopp! Kvinnor, som vågar sätta dessa lågt stående män bakom lås och bom på sämsta tänkbara platsen. Straffet måste också kännas tydligt i form av usel mat, krav på hög arbetsprestation större delen av dygnets 24 timmar… och där ”lönen” är just maten de får och inget annat. Inga pengar, ingen tobak, ingen alkohol, ingen narkotika… inga ”förmåner”. Strejkar de p.g.a ”dåliga förhållanden” – låt dem strejka då. Vill de inte arbeta, får de heller ingen mat. Det GÅR att låsa in dem, det GÅR att ställa krav, det GÅR att straffa… men männen vågar inte.. männen vill inte… för de vill ju själva våldta! Kvinnor vågar! Kvinnor vågar för det är kvinnor som drabbas!

Vi måste sluta dalta med brottslingarna! Vi måste våga säga stopp!

Det är dags att det blir ett krafttag mot dessa våldtäktsmän!

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php