Jul 19 tis 2016

En söt liten rackare

Ja, vad skall jag säga om den lilla routern jag fick ge mig på att införskaffa om jag nu inte skulle fortsätta snålsurfa på min bäste hipstergranne :blush_tb: (Med hans storhjärtade tillåtelse då han gav mig lösenordet till sin router)

20160719_171514

Det visade sig ju att min gamla sticka inte var kompatibel med Win 10, vilket säljaren igår ”glömde” (??) att informera mig om. Det blev tre-fyra samtal till Telenors kundtjänst igår innan man kom på vad problemet var.

Allt skall ju vara via router och WiFi dag – något jag anser är fullständigt bortkastat för ensamhushåll med tanke på att oftast har man ju bara EN dator och EN telefon. För egen del så är inte mobiltelefonen uppkopplad när jag sitter vid datorn. I alla fall väldigt sällan, mest när jag glömt att koppla ner den. För övrigt har jag ytterst sällan mobilen uppkopplad mot nätet när jag är ute och går också. Vill man ha tag på mig kan man ringa eller skicka sms.

Att tvingas välja router med WiFi i ensamhushåll och inte ha kvar de gamla hederliga stickorna, är ju bara ”kaka-på-kaka”: Dels ingår det oftast en mindre pott surf när man laddar telefonen/har på abonnemanget och det går ju använda ute vid behov… och som sagt, är jag hemma, räcker det med att datorn är uppkopplad. Varför behöva surfa på både mobil och dator samtidigt?

Jaja.. vi är alla olika funtade men nu har jag tvingats prångla ut med en smärre förmögenhet (enligt mitt tycke, så klart :happy_tb: ) för routern men jag kan ju tydligen ha den i väskan och gå på stan med den några timmar, om jag vill surfa på mobilen via mitt lilla WiFi. Det är en sticka utan att vara en sticka, om man säger så.

Ett stort tack till killen i butiken idag som visade all form av serviceanda!

Men det är en söt lite rackare – som jag förhoppningsvis skall kunna klura ut vart jag byter WiFi-namn på den :happy_tb:

En kommentar till “En söt liten rackare”

 1. Micke Linux Google Chrome 51.0.2704.81 skrev den 23 Jul 2016 @ 07:37

  Toppen detta.
  Nyfiken på vad du vill kolla den.. :)

  Av en tillfällighet hittade jag rätt idag
  och har bytt både namn och lösen på den :smile2_ee:
  … kan själv :happy_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php