Jul 16 lör 2016

Fotomaraton i Kalmar

Många trodde att jag med självklarhet skulle delta i fotomaraton idag. Svärdottern ville ha mig med på lag också och det var ganska lockande. Igår kväll, efter att jag kommit hem ifrån sonen och svärdottern, satte jag mig att läsa reglerna kring detta maraton. Allt okej så långt.

Men det finns ju villkor också – inte bara regler. Det såg ju bra ut – tills jag kom till punkt 7: ”Deltagande i tävlingen ger arrangörerna tillstånd att använda och publicera deltagarens bilder i samband med Fotomaraton Sveriges utställningar, promotion och dess marknadsföring. I och med ditt deltagande godkänner du också att bilderna som tas i samband med tävlingen får användas vid försäljning i form utav en fotomaraton fotobok*. Du godkänner även att bilder och filmer på dig får användas i arrangörens och partners marknadsföring.” Fotnoten säger förvisso ”*Om du ej vill att dina bilder ska vara med i den fotobok som kommer att produceras och säljas kan du aktivt höra av dig till oss på info@kalmarfotomaraton.se och berätta detta. Dina bilder kommer då ej att vara med i fotoboken och därför inte att säljas utav Kalmar Fotomaraton.

Njae… detta är första året som det är fotomaraton i Kalmar. Vad vet jag om arrangörerna? Vad vet jag om deras partners och hur de använder foton för egen del? Vilken garanti har jag att mina bilder inte används när jag meddelat att jag inte vill det?

I ett svagt ögonblick lovade jag svärdottern att jag skall delta nästa år – då har jag nog lite mer på fötterna vad det är för arrangörer och hur de jobbar.

Det är i alla fall skoj att det anordnas lite smått och gott i denna sommarstad, som Kalmar ju är utsedd till för andra året i rad.

En kommentar till “Fotomaraton i Kalmar”

 1. Micke Linux Google Chrome 51.0.2704.81 skrev den 17 Jul 2016 @ 23:13

  Klart du ska dra ”öronen åt dig” med den formuleringen.

  Ja, jag tyckte ju det och drog allt
  jag kunde :happy_tb: Dock var jag och tittade
  på utställningen av alls bilder samt lyssnade på
  vilka som vann vilka kategorier. A och hennes syster
  vann inte något :sad_tb: trots fantastiska tolkningar..

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php