Jul 15 fre 2016

… och där stod jag som ett fån …

En tur till Giraffens köpcentrum fick det bli efter jobbet då ett för stort brev skulle hämtas. Min paketutlämning är kopplat till COOP där. När jag åkte från min senaste arbetsplats, glömde jag min jacka så en av mina fina kollegor hade tagit på sig uppgiften att skicka den till mig. Ett otroligt vackert och värmande brev fanns med. Tänk, vilken förmån jag har som får ha så ljuvliga kollegor :wub_tb:

Jag passade på att sticka inom MAXI när jag ändå var där. Lite smålojt gick jag och tänkte på tillvaron, tryckte på knappen för att låsa upp bilen – men inget hände. Först tänkte jag att jag kanske stod vid fel bil – men icke… det var min. Jag tryckte igen… inget annat hände än att lampan under backspegeln tände sig. Men bilen var låst som Fort Knox! :jittery_tb:

Vid en snabb överläggning med mig själv om jag kanske skulle låsa upp med själva nyckeldelen eller inte, så beslutade jag mig för att ringa äldste sonen. Han bor ju närmast. Mobilsvaret gick igång så jag ringde yngste sonen. Samma sak där men jag talade in ett meddelande till honom. Snart ringde äldste sonen upp – han hade just kommit hem från – just det, MAXI – och vi pratade lite om hur jag skulle göra. Risken med att låsa upp med nyckeln, var ju att larmet skulle tjuta men tystna så fort jag satte nyckeln i tändningslåset. Men det finns gränser på hur mycket uppmärksamhet denna kvinna kan tänka sig på en parkering i Kalmar :happy_tb: och som den fine son han nu är, erbjöd han sig att komma sin strandande mor till undsättning.

Så snart vi lagt på lurarna, ringde yngste sonen. Det visade sig att han var bara runt hörnet så han svängde bort till mig för att också han undsätta sin käre mor :happy_tb: Nu saknades bara mellansonen, som också han har ett likadant bilmärke som undertecknad, men han bor inte i stan längre :sad_tb: Grabbarna stod och resonerade lite och de beslöt att ta risken för att larmet skulle tjuta!

Det gick bra utan tjut men backspeglarna vek inte ut sig. Hur som haver, så kom vi i alla fall iväg. Yngste sonen med sambo åt sitt håll och jag skulle åka till äldste sonen med sambo.

Vi trodde problemet var löst men icke sa Nicke. Efter att ha bjudits på mat, diskat och slappat till TVn lite skulle jag hem. Då var det samma knas igen. Tack och lov att jag har reservnyckel. Den har jag nu provat och den fungerar. Så uppenbarligen är det batteriet till ena nyckeln som är slut så det får bli en tur till bilfirman och få hjälp med det.

.. för hur det än är, så har jag annat att göra än att stå på en parkering och se ut som ett fån bara för att nymodigheterna inte funkar som de skall :happy_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php