Jul 15 fre 2016

Det är inte helt fel…

… att ha mig som kollega :happy_tb: Vi var 4 tappra medarbetare som avslutade dagen och veckan med glass! Jag sa till dem på morgonen att klura ut vilken glass de ville ha så skulle jag införskaffa dem.

glass

Nu är det ju så att ibland kommer någon med paj, ibland frukost… glass, choklad… tårta… och det är ju bara att hänga på den trenden som är väldigt trevlig.

Idag insåg jag med stor förvåning att 50 % av min tid på mottagningen är passerad idag! 5 veckor har försvunnit fortare än jag kunde ana och som kollegan sa: ”Tiden går fort när man har roligt”. Så sant som det är sagt. Nu kommer 5 veckor som jag, förutom att jobba på, också måste leta efter tjänster att söka. Jag började redan idag och såg en USK-tjänst. Men när jag läste den, skakade jag på huvudet och tänkte att jag inte har planer på att slösa bort min kompetens och erfarenhet på att plocka i förråd! Ja, Du läser rätt! Det är ett rehab ute på den berömda ön jag har vid sidan av min stad där sjukgymnaster tar hand om det som de skall göra, arbetsterapeuten göt sitt jobb och undersköterskan skall syssla med administrativa arbetsuppgifter, ansvara för telefontiden, förrådshantering samt vara behjälplig vid patientbehandling.

Varför skall man ha överkvalificerad personal för administration och telefontider? Att hantera förrådet och det som skall beställas, läggas på plats när varorna kommer? Vad skulle jag som undersköterska göra vid patientbehandlingen som sjukgymnasten och arbetsterapeuten inte kan klara själva? Det kan knappast handla om provtagning, katetrisering med mera…

Den arbetsgivare jag haft en tid, mailade igår och undrade om jag kunde tänka mig att återvända till min senaste arbetsplats med det snaraste – detta trots att jag gjort klart att jag är kontrakterad hela sommaren. Jobb finns det till mig, men jag är mer inriktad på att jobba mot landstinget eller eventuellt en privat aktör som är kopplad till landstinget inom sjukvård och inte kommunalt arbete.

Visserligen frågade en kollega idag om jag kunde tänka mig att stanna kvar på timmar – men jag måste veta att jag får ihop till en heltid. Då får man komma med bättre erbjudande, annars måste jag återvända till hösten till den plats jag varit – där jag för all del stortrivs, men känner att jag gjort mitt hos.

Nu gäller det att leka detektiv och klura ut vilka aktörer jag kan tänka mig att skicka in intresseanmälan till – för det är inte helt fel att ha mig som kollega :happy_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php