Jul 14 tor 2016

2 kilo

2 kilo vinbär fick jag idag av en kollega. 2300 gram vackra, röda vinbär. Det är en del år sedan jag hade egna vinbärsbuskar, både röda och svarta och det blev en hel del gelé kokt.

Nu har jag 2 härliga kilo att koka gelé på – eventuellt saft. Själv dricker jag i stort sett aldrig saft men vinbär kan ju vara lite god törstsläckare med sin syrlighet. Lilla prinsessan, den enda prinsessan än så länge, som jag firar och uppvaktar, kanske tycker om att få lite vinbärssaft en varm dag när hon är här. Jag får fundera lite på vad det skall bli av alla bär. Kanske någon paj också.

vinbär

Det finns lite att göra med 2 kilo bär….

En kommentar till “2 kilo”

  1. Micke Linux Google Chrome 51.0.2704.81 skrev den 15 Jul 2016 @ 09:03

    Ifjol blev det inget alls plockat här hemma.. Hade en hel del men så kom ”en svärm fåglar” och så var det bara lite spridda bär kvar.

    De små fåglarna skall
    ju ha sitt också :happy_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php