Jul 13 ons 2016

Det kanske hjälper

Det blev dags att se mig om efter ny kudde igen. För 1.5 år sedan tipsade ene sonen mig om en toppenkudde från Kamprads imperium. Skeptisk som jag är, både till Kamprads imperium och de varor som saluförs där, tänkte jag att en hundring kan ju inte skada. Nå, det blev storslagen succé efter bara en natt.

Efter ett år, var det dags att byta ut kudden – och nu har det gått bara 6 månader och det är högaktuellt med ny kudde. Dock inte hos Kamprad. Jag åkte till KungSängen, företaget jag köpte sängen hos för 4 år sedan för att titta på och få tips om kudde för min allt mer ömmande nacke. Inte ens bäste massören klarar av att lösa det problemet genom sitt arbete :sad_tb:

I butiken tittade säljaren i datorn på vilken säng jag har och så letade han efter två kuddar som skulle vara tänkbara och väl integrerande med min säng. Den ena mer ”avancerad” än den andra – även prismässigt. Den första jag provade, en konturkudde (tempur, antar jag… han pratade så mycket om alla olika material så det var inte helt lätt att hänga med i svängarna :laugh_tb: ) och det kändes som om hela överkroppen bara slappnade av och flöt ut över madrassen! DEN ville jag ha!

Men först skulle jag ju prova den betydligt dyrare kudden med ett innehåll jag inte minns vad det heter men det kunde man vrida lite hur man ville inne i kudden och få den så exakt som jag ville ha det för att anpassa till mina behov. Dessutom var den mer ”gosig”, som säljaren sa. Nog för att det var en gosig kudde, men nu var det ju inte kudden jag ville gosa med :innocent1_tb: Det kändes som att ligga på en kudde med skumplastbitar och gav inte alls samma sköna känsla av avslappning som den första. Efter att snurrat runt lite i sängen på KungSängen, provat båda kuddarna ordentligt, blev det den jag provade först.

När jag ändå låg där och lyssnade på svadan om all teknisk kunskap som går att få i en kudde vs säng och madrass, kom jag in på att jag funderar på en Tempur bäddmadrass. Inte så att madrassen jag har är sliten, egentligen, men för att jag allt oftare vaknar om nätterna och har värk i kroppen. Den ömmar och då kanske det är så att madrassen ändå är sliten, trots att den bara är 4 år. Minsann hade de en ny madrass också för en massa vackra tusenlappar och jag fick provligga en sådan på samma säng som jag har hemma. Det skulle visst vara samma material som i den avancerade kudden. Det var bäddmadrassen Lina Nog för att det kändes bra, men njae… Nå, jag kunde få 40% rabatt bara jag stöttade idrotten också (s.k idrottskort för 100:- som jag skulle kunna köpa på nätet) Men det där skall jag verkligen fundera på. Inte idrottskortet, om det nu finns… utan om det blir just den typen av resårmadrass eller om jag skall satsa på en Tempurmadrass i stället. Jag är ju skeptiker av födsel och ohejdad vana när en säljare skall försöka övertyga mig om nya rön och bättre varor…. Hur charmig han än var, så är jag inte så lättlurad :thumbup_tb:

Så kom jag ihåg att fråga efter lakan! Antingen skall man ha en 90-säng eller en dubbelsäng 160 eller 180 bred. Jag har ju självklart valt något så fantastiskt som 120 bred säng. Enkellakan är oftast för smala för min säng och dubbellakan är på tok för breda! Finns det inget däremellan? Jo men visst! Sådana där förbaskade formsydda alternativt drag-på-lakan! Helt hopplöst att vika och få lite ordning i linneskåpet! :wallbash_tb: Gossen i butiken var av den ordning att det behövde inte se snyggt ut i skåpet – och det är väl rätt på sätt och vis… men det blir mer plats med lite ordning och reda! Nu har jag dessvärre inte tillgång till kallmangel, men om jag hade det – då är jag vän av att mangla lakan, om inte annat så för att folk tycker det är onödigt :happy_tb: så det blev inga lakan idag heller.

Men i natt skall jag väl få svar på om det hjälper med att byta kudde… det är bara att hålla tummarna.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php