Jul 10 sön 2016

G-D-S

Nu är det hög tid att jag tar en koll på våra Gör-det-själv-hallar här i stan. Att tvätta bilen i en sådan där polettmojäng, det är förvisso otroligt bekvämt, men ack så otympligt – och helt rent blir det inte heller, hur mycket jag än gnor och gnider på skiten.

Eftersom jag vaknar när gemene man fortfarande sover och det är några timmar kvar innan folk börjar vakna, så har halva min dag passerat när vänner och bekanta sömndrucket börjar skruva sig i sängarna, gnida sig lite lätt i ögonen och undra om det är dags att kliva upp. Då passade jag idag på att åka till just en sådan där polettmojäng igen ute vid Franska vägen. Det är en månad sedan sist så pärlan var en aning dammig.

Tacka vet jag gammal hederlig handtvätt så det går att gno bort hårt sittande smuts utan att det är särdeles arbetsamt. Denna bild är tagen 1 maj i år när jag kört till norska västkusten över ett smutsigt Hemsedal. Helt utan högtryckstvätt eller för den del någon slang att spola rent med, så blev bilen mer ren denna gången än de 3 gånger polettmojägnen är använd. Som liten fick jag alltid följa med papsen :wub_tb: att tvätta bilen och det var något av det roligaste jag visste. Förvisso tycker jag inte det är lika roligt idag :innocent1_tb: men har jag nu beslutat mig för att ha bil, så får jag ju se till att hålla efter den. Dessutom kan jag ta med prinsessan i en G-D-S-hall. Det är ju en liten dam som älskar vatten :clap_tb:

Dessutom blir det billigare att använda sig av en G-D-S-hall :rolleyes_tb: Det finns också möjlighet att dammsuga bilen på platsen vid polettvätten, men det blir mer rent att använda egen dammsugare hemma. Så hur bekvämt det än kan tyckas vara att köra till en tvätthall som betalas med poletter, så är det bättre att göra allt själv. Alla nymodigheter är inte bättre än gammalt hederligt slit :rolleyes_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php