Jun 28 tis 2016

Rakt ner i fickan

Det är väl dit vi ibland önskar att pengarna finge gå. Men nu handlar det inte om att mina pengar skulle gå den vägen utan om teatern på Krusenstiernska trädgården via Krusenstiernska teatern. Jag fick möjlighet att tillsammans med en väninna gå på genrepet igår kväll. Jag kan varmt rekommendera Dig att gå dit om Du är sugen på att skratta en stund.

Aldrig har så många lögner samlats under ett och samma tak som hos familjen Svahn på Lunavägen i Kalmar. Stackars Erik
(Allan Svensson) vill inte erkänna för sin fru (Carina Lidbom) att han förlorat sitt jobb så för att få ihop till brödfödan lurar han, ihop med sin medkompanjon farbror Bertil (Andreas Nilsson) varenda myndighet de kan komma åt på allsköns bidrag. Så kommer plötsligt både inspektör Bengtsson (Claes Månsson) från försäkringskassan och familjerådgivaren Berthammar från Socialstyrelsen (Jeanette Capocci) på besök och Erik måste dra in sin oskyldige hyresgäst (Ola Forssmed) i lögnhärvan för att undslippa att bli avslöjad. Precis när undanflykterna tagit sig i uttryck av skendöda släktingar, kvinnoklädda karlar och påhittade barn, kommer Eriks fru hem för ett samtal med sin terapeut (Per Svensson) samtidigt som både Görans oroliga fästmö (Anna Rydell) försäkringskassans chef fru Höök (Lotta Thorell), en begravningsentreprenör (Martin Rydell) och en ganska så rebellisk tvättmaskin också dyker upp i historien.

Skam att säga, är det första gången jag går på Krusenstiernska teatern. Det har liksom aldrig blivit av… men nu skall det bli ett årligt inslag.

Årets uppsättning kan jag tveklöst tänka mig att se en gång till!

En kommentar till “Rakt ner i fickan”

  1. Micke Linux Google Chrome 51.0.2704.81 skrev den 30 Jun 2016 @ 05:50

    Det var några kändisar på den där.. Själv ratar jag ju allt sånt där med ”prat” som du vet.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php