Apr 27 ons 2016

Stöld av klientmedel – de håller varandra bakom ryggen och alla får del av kakan

Att stjäla är enligt svensk lag, straffbart.

Men när man stjäl från människor som är i behov av hjälp och stöd samt får en s.k gode man tilldelad och denne stjäl – då är det helt okej.

Vad är det för ett samhälle vi lever i? Senaste veckans debatt kring gode mäns stölder, har skakat om mig hårt. Nog för att jag hört talas om att det sker, men inte att det sker i den utsträckning som det gör och att de som skall granska gode män och dess verksamhet, inte ens bryr sig om att klienter blir bestulna på miljontals kronor – det gör mig fullständigt mållös!

Överförmyndare skyller på att det inte finns klara direktiv kring skyldigheten att polisanmäla som granskningsnämnd, när man upptäcker stölder från klienter. Men om de ser att någon stjäl grannens snygga bil – då gör de nog en anmälan utan ”klara direktiv”. Man menar att det är svårt att anmäla gode män till polisen för det kan bli svårt få nya gode män. Men hallå!! Blir man gode man med avsikten att stjäla?

Jag ger mig tusan på att de som skall granska gode män, får en del av det stulna kapitalet. Jag ger mig tusan på att de håller varandra bakom ryggen – tills de upptäcker att deras egna föräldrar blir bestulna – om ens då. Deras moral är så låg att de platsar bland de värsta samhällsförbrytarna jag kan komma på.

Det finns fortfarande en lag i Sverige som säger att stöld är straffbart. Vart är det oklara i det?

Hur i helvete kan man skylla på lagar som inte pekar på ansvaret att anmäla dessa stölder? Stölder? Nej, det är inte stöld: det är PLUNDRING av ekonomiska medel från de som inte klarar av att handha sin egen ekonomi, av olika anledningar.

Hur kan dessa samhällets lägsta förbrytare sova gott om nätterna? Hur kan de alls tycka att de har rätten att plundra sina klienters konton? Köpa deras hus för pengar som ligger under marknadsvärdet – kanske för pengar de just stal från samma klient som de sålde huset för?

Enligt min åsikt, så skulle inte bara de gode män som plundrar och stjäl straffas med mångåriga fängelsestraff samt återbetalningsskyldighet inklusive samhällets högsta ränta – även deras granskare på överförmyndarnämnden skall få samma straff. Att inte anmäla brott, måste vara likställt med att själv ha begått brottet!

Jag fattar inte hur de kan plundra andra människor på deras inkomst… jag fattar inte hur de kan hålla varandra bakom ryggen… jag fattar inte hur dessa får sitta kvar på sina poster.

Vad jag egentligen tänker om dessa små människor – det är inte lämpligt för skrift för allmän beskådan men jag tror ni förstår vad jag tänker…

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php