Apr 27 ons 2016

JAG BLIR SÅ FÖRBANNAD!!!

… så det tåras i ögonen på mig!

Vi har personer som med livet som insats skall hjälpa till i samhället vid olyckor, bränder, våldsamheter… vägarbeten med mera…

Att en brandman sätter livet till i en brand är illa nog men det är också den risken han eller hon medveten om när man väljer ett sådant yrke. Men att en brandman skall behöva sätta livet till när det är utryckning till en bilolycka och den som orsakar brandmannens död, är en person som helt klart inte skall ha körkort eller sitta bakom en ratt och framföra ett fordon (”– Räddningstjänsten kommer till platsen och håller en fil öppen. Bredvid räddningstjänstens fordon stannade ytterligare en lastbil. Då kommer det en personbil i hög hastighet och kör in mitt emellan lastbilen och räddningstjänstfordonet och kör på en brandman”) det skall inte behöva hända!

Vad är det som gör att vissa bilister inte kan visa hänsyn? Vad är det som gör att vissa bilister anser att vägen är deras och enkom deras, att de får bete sig hur som helst på vägarna?

Våra vägarbetare måste finnas där ute för att laga och reparera våra vägar, bygga ut och bygga nya vägar. Gör de inte det, blir det ett herrans liv på bilister som kräver större och snabbare framkomlighet. Då får man ta mig fasen också respektera dessa våra medarbetare på vägarna, sakta ner farten och om om möjligt, köra lite åt sidan. Ha alltid, om det är möjligt, viss ögonkontakt med de som står och arbetar längs våra vägar.

Poliser, ambulanspersonal och brandmän är också våra medarbetare ute på vägarna. De skall rädda liv! Vid bilolyckor, bränder och andra orsaker till att rycka ut. De skall också ha en trygg arbetsplats där vi alla måste hjälpa till! Nästa gång kan det vara just Dig de skall rädda och då vill Du väl inte vara den som inte får hjälp för att det finns galningar på vägen som anser sig få göra som de vill och kör ihjäl Din räddare!

Jag blir så förbannad på dessa vansinnesbilister som skiter i att respektera andra, som bara tänker på sig själva! Det skulle inte förvåna mig om den bilist som körde ihjäl (i mina ögon; mördade) brandmannen, höll på med sin mobiltelefon och upptäckte för sent hur det såg ut framför bilen: en olycka där h*n skulle stannat och visat både hänsyn och respekt för det arbete som pågick!

Brandmannen skulle rädda någons liv – men fick lämna sitt eget liv med sörjande familj, anhöriga, vänner och kollegor i stället – allt för en bilist som inte borde få ha körkort och framföra ett fordon!

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php