Mar 31 tor 2016

Husköp och inredning

Att leta hus, är inte det lättaste. Jag vet vad jag vill ha och det är något som inte kommer att hittas på hemnet.se
men jag tittar där ändå emellanåt.

Något annat jag tittar på ibland, är inredningsprogram och bygghjälpprogram. Oftast är det i roande syfte för jag vet hur jag vill ha mitt hem. Men något jag undrar över är hur vissa designer är designade själva :huh_tb: Färg och form som inte alltid passar ihop, inredning som ger migrän och attityden att ”det är det senaste modet” och ”detta vill alla ha”.

När jag ser kök med opersonliga vitvaror i rostfritt stål, kommer jag alltid att tänka på ett storkök på en institution/restaurang där det är svårt att hitta känslan av samhörighet, trivsamhet och en plats där man samlas för att äta gott, ha trevligt, spela spel, läsa läxor med barnen etc. Skulle ”mitt” framtida hus ha sådana vitvaror men huset i övrigt passa mig perfekt, så skulle byte av vitvaror vara prio 1 och ske inflyttningsdagen – helst innan. I mina ögon finns inget som är så förstörande för ett kök som rostfritt stål – om det inte handlar om storkök, förstås.

Något annat som är på modet, är svart inredning! Svarta köksskåp, svarta kakelinslag, svarta badrumsskåp, svarta fondväggar… och jag såg en annons på hemnet.se idag med ett illgrönt, spyframkallande duschutrymme! Ett kök där kaklet var nästan lika smått som mosaik och splittrande blått (och självklart var det vitvaror i rostfritt stål) och hela köket gav en känsla av att vara stökigt, smutsigt och rörigt.

Vad som är på modet och inte, skall väl inte få styra hur folk vill ha det i sina hem? Skall inte ett hem vara personligt och en plats dit man gärna vill återvända efter en arbetsdag, semesterresa eller ett besök på en restaurang med sin livskamrat eller/och goda vänner?

Det finns mycket att säga om hur designers och inredare faktiskt förstör hem och påstår att ”alla” efterfrågar just den stilen och det ”är på modet”. Ett hem som är skapat för att det är ”modernt” kan aldrig bli välkomnande. Det skapas mer för en katalogvisning.

Kommer jag någonsin att anlita en inredare/designer? Ingen aning, men OM jag skulle göra det – då skulle de förmodligen säga upp sig själva :happy_tb: för jag kommer nog vara ganska krävande gällande inredning och vilken ”professionell” inredare vill bli slagen på fingrarna av en lekman som jag? :happy_tb:

Men vem sa att husköp och inredning skulle vara lätt?

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php