Mar 27 sön 2016

Vart finns respekten i relationen?

Mellan brukarna idag, lyssnade jag på radion i bilen. Programmet var ett sådant där man kunde skriva in ett problem man hade och förhoppningsvis få svar från de tre programledarna.

Jag vet inte om jag skall bli chockad eller inte men en av frågorna som togs upp, kom från en man. Han undrade hur han skulle få sin flickvän att inte prata med sin mamma om sitt och pojkvännens sexliv.

Alltså… är det okej att prata med någon överhuvudtaget om sitt sexliv med någon annan än den man lever ihop med? Det är ju ändå väldigt privat, kan jag tycka.

En av programledarna, det var 2 kvinnor och 1 man, tyckte att det var lite att gå för långt, men att det var okej att prata med väninnorna om det. Det var en av kvinnorna som tyckte så. Den andra kvinnliga programledaren frågade om det verkligen var okej att tala med väninnorna om något så privat och mannen i gruppen ansåg att det var nog bättre att tala med väninnorna än med mamman.

Förmodligen är jag rätt gammalmodig – eller har större respekt för en eventuell partner, mig själv och vårt liv tillsammans – men vissa saker pratar man bara med sin partner om. Vissa saker rör bara partnerna sinsemellan.

Det kanske är så att killar också sitter och pratar med sina vänner (och föräldrar?) som sitt sexliv ihop med sin livskamrat men själv skulle jag inte vilja att vårt mest privata blir ett samtal ”för alla”.

Det kanske inte är så konstigt att relationer inte alltid håller, om man inte kan hålla tand för tunga och inte lägga ut sitt privatliv åt höger och vänster. Att bli utsatt för sådant är något av det mest kränkande och respektlösa man kan uppleva från den man älskar mest och litar på mest. Att plötsligt förstå att man inte kan lita på sin käraste, skapar tvivel i hela relationen. Vad vågar man berätta av sitt innersta, vad vågar man ge uttryck för… vågar man lita på sin kärlek i något? Kanske bedrar hon/han på andra sätt än ”bara” genom att utlämna ens privatliv?

Min undran blir självklart vart respekten för varandra finns, när man börjat berätta om sitt mest privata liv med vänner, väninnor och föräldrar? Hur ser Du på saken?

En kommentar till “Vart finns respekten i relationen?”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 45.0 skrev den 27 Mar 2016 @ 22:25

    Det låter lite mysko allt det där.. inget jag skulle vilja göra eller råka ut för direkt.

    Precis.. det finns många sätt att vara otrogen och att prata med andra
    om det mest privata, är ett sätt.. Nej, sådana typer klarar man sig utan

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php