Mar 16 ons 2016

”Män skall ha rätt att göra abort”

Det var rubriken jag såg i Barometern här om dagen. Förvånad blev jag inte med tanke på vilken grupp som står bakom detta förslag: CUF – i alla fall 3 ledande CUF’are. Det är inte hela CUF som står bakom, det måste påpekas.

Att prata om att män skall få göra juridisk abort som alternativ till kvinnors fysiska abort, är ganska illavarslande. Det innebär att männen inte skall behöva ta ansvar för att ligga. Själv anser jag också att fysisk abort används allt för lättvindigt med hänvisning till ”kvinnan gör som hon själv vill med sin kropp” i stället för att ta ansvar när man vill ligga. Det gäller fasta relationer lika väl som tillfälliga.

Det finns kvinnor som inte vill bli gravida trots att de lever i en relation sedan lång tid. Dessa kvinnor kan smyga in ett piller i munnen, en p-stav i armen eller annan form av preventivmedel för att undvika graviditet utan att mannen är medveten om det och tror att de verkligen försöker bli förälder men inte får till det.

Det finns kvinnor som lever i relation sedan många år och vill bli gravida igen medan mannen inte är redo för ytterligare ett barn. Kvinnan hävdar att hon skyddar sig och vips, har den vita lögnen resulterats i en graviditet.

I båda fallen luras kvinnan. Det är inte rätt.

När man är vuxen nog att ha sex, måste man ta ansvar för de handlingarna. Vill man inte riskera att bli gravid eller få sexuellt överförda sjukdomar; som man: använd kondom i alla lägen! Både i tillfälliga och långvariga relationer.

Som kvinna: Vill Du inte bli gravid: använd preventivmedel i form av piller, stav eller rulla på en kondom på mannen. Hur svårt kan det vara?

”Om fadern inte planerar att vara en del av barnets uppväxt, eller kanske inte ens tänker erkänna faderskap eller samarbeta under faderskapstest, är det inte då bättre att han har en chans att dra sig ur i god tid?” anser de tre musketörerna från CUF (Han kan väl dra sig ur innan det är dags för honom :innocent1_tb: eller se till att skydda sig innan han behöver dra sig ur :tongue1_tb: )

Om en man inte planerar att vara en del av barnets uppväxt eller på annat sätt inte vill ha med ett tilltänkt barn att göra, så är mitt svar alltid och åter alltid: Använd kondom i alla lägen – eller ligg inte med en kvinna som Du inte litar på!

Varför skall det vara så svårt att förstå att vuxenlivet innefattar ansvar, ett egetansvar för sina handlingar? Allt vi gör och säger måste vi ta ansvar för. Det går inte att lämpa över det på lagar och paragrafer till hysteri. Anvarslösa unga CUF’are önskar frånsäga sig allt ansvar för sina handlingar.

Det finns ännu ett sätt att minimera risken att bli förälder när man absolut inte vill: Låt bli att ligga, grabbar, och ta saken i egna händer :thumbup_tb:

Hoppas aldrig detta förslag går igenom och att de aldrig blir förälder.

En kommentar till “”Män skall ha rätt att göra abort””

 1. Ullis Mac OS X Google Chrome 49.0.2623.87 skrev den 17 Mar 2016 @ 20:41

  Ännu en gång så instämmer jag med dig! Man måste ta ansvar!

  Visst måste man, Ullis.. men jag ser en tendens att trend bland många unga och äldre unga är
  att vuxenlivet inte innebär ansvar. Bara att ”leva livet” och peka på någon
  annan att ta ens ansvar.. typ ”finns det ingen lag, finns det inget ansvar”. Det är
  nackdelen med att vi har så många lagar som borde vara självklara utan att det finns
  i lagboken. Det på något sätt får många att tro att livet är ansvarsfritt…

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php