Mar 12 lör 2016

Solskyddsmedel eller inte

Nu närmar sig årstiden för sol och bad. Plötsligt sitter vi där på stranden och avnjuter solens varma strålar och lapar i oss massor av vitaminer. Apoteksbolagen skriker ut i sina annonser att vi måste använda solskyddsfaktorer för att inte riskera att drabbas av hudcancern malignt melanom.

I alla år har jag dock varit mycket kritisk till användandet av dessa kemiska preparat som skall ”skydda” och jag har skrivit lite om min konstanta avhållsamhet när det gäller solskyddskrämer här, här och här så skrev jag en liten blänkare här också.

Jag har aldrig förstått mig på folk som blint lyssnar på Ledaren i form av statens tillkallade forskare. Man måste våga tänka själv. Ingen skulle väl låta barnen kleta på sig någon form av kemiskt preparat hur som helst?

Skam den som ger sig. Nu ser det ut som om jag, som inte är forskare utan bara har tänkt själv :happy_tb: har fått rätt. Det tog forskare 40 år att inse det jag alltid insett: ”Användning av solskyddsmedel för att sedan avsiktligt kunna spendera mer tid i solen har visat sig öka melanom­risken…….. Vi bedömer att denna tolkning med stor säkerhet har bidragit till att solkrämsanvändande i dag är en etablerad riskfaktor för melanom i Sverige. Svenskar har blivit invaggade i en falsk säkerhet i stället för en sund vetenskapligt förankrad råd­givning.” :shock_tb:

Jag är inte förvånad! Det är en självklarhet att kemiska preparat skadar! Ibland är det så skönt såå, att få säga: ”Vad var det jag sa?” :happy_tb:

Du kan läsa hela artikeln i SvD Förutom att börja tänka själva, borde svenska folket överväga huruvida de skall fortsätta smeta in sig och sina barn i dessa melanomframkallande krämer eller inte…

Jag fortsätter som jag alltid gjort: låter bli att använda dem!

2 kommentarer till “Solskyddsmedel eller inte”

 1. Ullis Mac OS X Google Chrome 49.0.2623.87 skrev den 13 Mar 2016 @ 21:42

  Håller verkligen med dig i detta. Har inte använt solkräm på flera år nu. Gjorde det förr, men började sedan fundera på hur dåligt det borde vara….

  Jag tänkte på Dig, Ullis, när jag läste detta. Vi har ju
  pratat om det förut. Det är ju en självklarhet att det inte
  kan vara nyttigt att smeta på sig massa kemiska preparat. Jag är
  tacksam för att jag inte låtit mig luras av alla ”larmrapporter”
  och krav på att använda dessa medel.
 2. Micke Windows NT Mozilla Firefox 44.0 skrev den 15 Mar 2016 @ 17:53

  Jag brukar ha på mig sånt där ”solskyddsfaktor 50” eller så på nästippen. Annars just inget..

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php