Feb 16 tis 2016

Första-hjälpen-väska

När jag tänker tillbaka på min barn- och ungdomstid, samt de första åren jag hade körkort, så var det mer än vanligt att folk generellt hade en första-hjälpen-väska bak i bilen.

Under alla år jag varit utan bil, så har jag tänkt att det är något av det första jag skall skaffa och lägga i bilen, den dagen jag köper bil. För tre veckor sedan blev jag med bil och tänkte inte så mycket på annat än att jag var glad över att ha möjlighet att återigen köpa bil.

Så läste jag en artikel i Barometern idag om en fruktansvärd olycka – där en av de första på plats, en privatbilist, säger: ”– Vi försökte samla ihop första hjälpen-väskor, men det har tydligen folk inte i bilarna längre.” Då insåg att jag inte heller jag har en första-hjälpen-väska i bilen! :glurps_tb:

Nu gäller det bara att hitta bästa väskan med bästa innehållet för det mest prisvärda priset. Tips mottages tacksamt! Det borde vara standard i alla bilar, att det finns en första-hjälpen-väska. Vem vet om vi själva hamnar i en situation där vi behöver första hjälpen från andra bilister i väntan på sjukvårdspersonal. Då är vi säkert tacksamma att en väska finns tillgänglig.

Vi får dock inte glömma att det finns ett bäst-före-datum på kompresser med mera som ligger i en sådan, men det kan det vara värt – vi vet aldrig när den kan behövas!

Så fort jag klurat ut vilken första-hjälpen-väska som är mest prisvärd – genom tips från er, mina fina läsare, från vänner, familjemedlemmar och andra som kan tänkas ha en åsikt i frågan – så skall min lilla pärla utökas med en första-hjälpen-väska.

Har Du någon i Din bil? :ponder_tb:

En kommentar till “Första-hjälpen-väska”

  1. thinki.se Windows NT Mozilla 11.0 skrev den 21 Feb 2016 @ 17:03

    Grattis till att vara med bil igen. Frihet.
    Har ingen sån väska i min, men jag använder bilen endast till stationen. Sen är det tåg, buss, spårvagn som gäller…

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php