Feb 10 ons 2016

Varför det sparas inom vården

Att det i Sverige skall sparas inom sjukvården, det är ingen nyhet. Det skärs ner på personal, man stänger avdelningar, sjuksköterskor och en del undersköterskor flyr från sina arbetsplatser p.g.a ohållbara arbetssituationer. Lönerna är galet låga och sjukfrånvaron sjukt hög. Utbrändhet är en vanlig företeelse.

Vi har i många år funderat på varför det skall sparas och sparas och sparas för hur det än är, när det kommer till människans hälsa, så borde den få kosta!

Nu har vi fått svaret: Vi har ett gäng sjukhusdirektörer bara i Västsverige som löser ut 65 miljoner kronor i fallskärmsavtal. Dessa 20 direktörer har dessutom rejäla månadslöner redan innan, så de skulle inte behöva ha några fallskärmsavtal! Blir jag av med jobbet, så får jag bara gå och hoppas på A-kassa som knappt håller mig flytande!

Vad är det som gör att dessa girigbukar anser att de har ett större värde än oss som verkligen går på golvet och sliter för en lön som är så låg att de borde skämmas? Visserligen har en direktör ett övergripande och slutgiltigt ansvar för sin verksamhet, men det förklarar inte varför Sahlgrenskas sjukhusdirektör skall ha 137 000 kr i månaden! Eller regionsdirektör Ann-Sofi Lodin år 2013 hade 171 ooo kr/mån! (artikeln från 18 febr 2014) Hade jag en sådan lön, skulle jag jobbat ett par år, lägga överflödet i spargrisen och sedan gå i pension – utan fallskärmsavtal! Det skulle jag ha råd med.

Varför skall inte dessa girigbukar vara med och spara genom att mer än halvera sina löner? En sjuksköterska får kanske 28 000 kr/mån i lön före skatt efter många års hårt slit… en undersköterska kommer kanske upp i 25 000 kr/mån före skatt efter ett långt strävsamt arbetsliv. Är vi inte värd mera än så medan toppstyrningen tar ut miljoner utan att behöva slita ut sig nämnvärt.

Varför skall de som är sjuka, många gånger mycket svårt sjuka, behöva lida för att girigbukar skall plocka ut miljoner i lön till sig själva?

Orsaken till att vi skall spara i vården är helt enkelt den att de som sitter i toppen vill ha onödigt mycket lön. Jag kan inte se någon annan orsak. Det är på tiden att löner regleras också på toppen. Ett maxtak på deras löner borde ligga på 50 000 kr/mån före skatt och några fallskärmsavtal och flera månadslöner i utbetalning på det när de måste lämna sina tjänster, borde avskaffas. Skall toppen ha fallskärmar för miljoner, då skall väl vi på golvet också få det!

Men främst: det måste sluta sparas i vården för att ledningen vill sko sig själva! De har verkligen liv och blod på sina händer och lönekonton!

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php