Feb 10 ons 2016

TV-fjasko

Under alla år som Lotta Engberg varit programledare för ”Lotta på Liseberg” har jag i princip konstant vägrat titta på programmet. Trist men sant. Liseberg är ju en del av mitt hjärta och det bjuds säkert på många bra artistuppträdanden under programmet.

Men jag gillar inte Lotta Engberg. Det kanske är ett helgerån i sig, men vem bryr sig?

Att hon dessutom på något vis skall förespråka Göteborg utan att egentligen ha med staden att göra – det är ju förkastligt. Hon borde kanske fortsätta hålla sig till dansbandstjosan och låta proffsen sköta underhållningsprogram på TV. Helst gärna en genuin göteborgsprofil som programledare till underhållningsprogrammet från Liseberg!

Så kom ett annat ”underhållningsprogram” som jag försökt förstå mig på. Det heter ”Lillelördag” och kommer från Göteborg. Det är ånyo dansbandssångerskan som är en av programledarna. Vid sin sida har hon den gapiga Per Andersson vars bäst-före-datum gått ut för längesedan. Redan när jag läste om vilka programledare som skulle samsas, så insåg jag att det skulle bli ett enda stort fiasko – och så blev det!

Jag har verkligen försökt att titta på programmet, att hitta en enda anledning att skratta… men det är mer så att jag gråter och undrar hur man kan ha två ganska ologiska personligheter som representerar göteborgshumor!Lotta Engberg som gör sig bäst bakom mikrofonen tillsammans med en dansbandsorkester och Per Andersson som kanske borde överväga om han skall jobba på dagis och roa barnen. De kanske uppskattar hans ”humor”.

Artister som Sten-Åke Cederhök, som förvisso var född i Jönköpings län men kom till Göteborg bara några månader gammal och lärde sig därmed Göteborg och Göteborgs humor från grunden, Sonja Hedenbratt som var född i Göteborg… Åke Söderblom, visserligen född i Fritsla men det är ju rätt nära Göteborg… (han dog i pausen till föreställningen Himmelssängen på Lisebergsteatern 1965) med flera av de gamla revyartisterna… sådan klass på komedi finns inte längre. Så varför ens försöka ge sig på det, när man som båda dessa i ”Lillelördag” inte har kompetens nog?

Det är inte ofta jag ser på TV… eller den står mest på som bakgrundsljud.. men det är sällan jag tittar aktivt. Jag har inte ens en TV-box med alla extra kanaler utan nöjer mig med basutbudet. Varför kasta bort en massa pengar på kanaler som ändå visar reklam tills man spyr och det är otroligt sällsynt med bra TV-komedi?

Nej, TV har blivit ett fiasko och då i synnerhet när de försöker skapa komedi.

En kommentar till “TV-fjasko”

 1. thile Linux Google Chrome 34.0.1847.76 skrev den 11 Feb 2016 @ 16:53

  Men jeg er så enig med deg!
  Jeg ser ikke på på fra Liseberg! Lille lørdag.. neitakk.

  Bra skrevet som alltid, Majsan.
  Jeg ser på endel krimserier og naturfilmer!
  Klem.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php