Jan 25 mån 2016

Det där med att köpa bil

Det är inte helt lätt att köpa bil. Speciellt inte när man som jag, valt bort bil de senaste 21 åren. Men nu är det dags att hitta sig en liten fyrhjuling igen. Det har gått bra att låna eller hyra bil vid behov under dessa åren.

Mitt hjärta föll för en Kia Cee´d 1,6 CRDi ECO Komfort halvkombi, och då inte för att det är en ECO för det rör mig inte i ryggen, men för att den var trevlig att köra, det är mycket bil för pengarna och ja… den tog mitt hjärta med storm.

(bilden hämtad på internet så det är inte denna jag tittat på)
kia

Vad jag förstår så har Kia fortfarande en hel del ”barnsjukdomar” som dyker upp och enligt information från en besiktningsman jag känner, så är japanerna fortfarande i särklass de som klarar besiktningen bäst. Så jag har varit lite förvirrad över vad jag skulle välja. Det är ju flera aspekter att ta in i ett bilköp: pris, så klart, komfort, behov, kostnad/mil/mån/år… Eftersom detta är en relativt ny bil, en 2015, så har jag nybilsgarantin några år till och det är en s.k miljöbil och det innebär en skattebefrielse några år till och besiktningen är klar fram till november 2018. Dock är det dags för service på den men som säljaren sa: det kan vi ju snacka om.

Så nu går det runt i huvudet på mig (mer än vanligt :innocent1_tb: ) hjärtat slår lite extra och jag funderar på det där med att köpa bil. Jag får inte förhasta mig… och går denna bil om intet, då kommer det nya att kika på.

En kommentar till “Det där med att köpa bil”

  1. Micke Linux Google Chrome 47.0.2526.83 skrev den 26 Jan 2016 @ 08:48

    Slå till!

    Jag överväger det. Priset är oförskämt bra när vi har jämfört med de andra säljarna i länet..

    .

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php