Jan 21 tor 2016

Nordströms ”Förlåt-turné”

Kommunals ordförande, Annelie Nordström, har uppgett att hon kommer att avgå som ordförande i maj 2016 och fram till dess skall hon tydligen ägna tiden åt att åka runt i landet på en ”förlåt-turné”. Min första fråga är ju då om hon själv kommer att bekosta denna turnés resor och boende eller om Kommunals medlemmar skall betala den också.

Men i det stora hela: Vem eller vilka är blåögda nog att tro på denna ursäkt? Det enda hon ber om ursäkt för, enligt min åsikt, är att de inte lyckades dölja dessa skandaler bättre! Det är så med alla maktfullkomliga personer som myglar, att innan de blir påkomna, så är det ingen som ber om ursäkt, som skall avgå p.g.a skandaler i det fördolda och det är ingen som skäms och går ut och erkänner det.

Men så fort de blir påkomna, så kommer en massa ord de måste säga och som de absolut inte menar: ”förlåt, jag skäms, jag skulle inte gjort så här… ” o.s.v. Jag tittade som hastigast på inspelningen igår där Annelie Nordström uppger att hon avgår och ber om förlåtelse. Någon skymt eller skugga av ånger såg jag inte – snarare glimten i ögat och ett vagt leende. ”Jag avgår – men inte innan i maj” var kontentan av det hon sa. Hade hon haft minsta lilla ånger och skam i kroppen, hade hon avgått med omedelbar verkan. Att inte avgå innan maj, är bara ett sätt för henne att visa omgivningen att hon har makten att göra som hon vill och att hon inte respekterar medlemmarnas krav om avgång. Men så är det med maktfullkomligheten: man vill visa vem som bestämmer och man gör inte vad som krävs utan vad man själv anser är rätt- vilket det är rätt eller inte.

Det är flera år sedan jag lämnade Kommunals men det berodde på den slapphet och nonchalans jag mötte på lokal nivå när jag för första gången i mitt yrkesliv, bad om hjälp. Det hade med lönesättning att göra och det jag möttes av på lokalkontoret här i Kalmar var en axelryckning och ”vi kan inget göra åt det”. De varken lyssnade på mig fullt ut och tittade inte ens på mitt ärende! Då bad jag om papper och penna för att skriva ut mig genast. Då kom ett uppkäftigt svar: ”Du vet väl att det är 3 månaders uppsägning?” och mitt svar blev bara: ”Har ni fått pengar av mig i alla dessa år och jag inte behövt er hjälp, så får ni väl stjäla 3 månaders avgift av mig också, men i Kommunals skall jag då rakt inte vara medlem i” och jag valde att vara med i A-kassan. Personalen på detta kontor var allt annat än trevliga.

Jag uppmanar alla Kommunals medlemmar att lämna föreningen i protest. Hemförsäkringar och andra försäkringar kan ni ha utanför fackföreningen. Troligtvis har ni dubbla försäkringar. Genom att lämna Kommunals har jag sparat ca 4800:-/år!

Så vad ni än tror om den kommande förlåt-turnén, så ha inget förtroende för att det är uppriktigt menat (och det är nog en turné Du får vara med och betala på) Det enda hon ber om ursäkt för, är att de inte lyckades dölja sina skandaler bättre.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php