Jan 15 fre 2016

Ännu en oslagbar artist har lämnat världen

Alan Rickman – en av mina absoluta favoriter bland de brittiska skådespelarna – har förlorat kampen mot cancern.

För många blev han kanske mest känd som Severus Snape i Harry Potter-filmerna men han var så mycket mer än den professorn. Han spelade Hans Gruber i Die Hard, Sheriff George of Nottingham i Robin Hood: Prince of Thieves, Judge Turpin i Sweeney Todd och mycket, mycket mer.

Det är alltid trist när stora artister lämnar världen, precis som det är en stor sorg när någon, oavsett vem på jorden det är, vem vi än är, förlorar en familjemedlem. Artister kan ofta bli ett substitut för familj, för många som lever ensamma och inte har anhöriga… där TV, radio och film kanske är enda sällskapet. Jag är övertygad om att Alan Rickman var mångas ”familj”.

Som artist var han oslagbar.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php