Dec 27 sön 2015

”Prisfesten” som är bluff – år efter år

Varje år kan vi läsa om hur de stora elektronikkedjorna ropar ut sina ”mellandagsreor” och hävdar att man satt ner pris på en dator, mobiltelefon etc med flera hundra kronor. Lika ofta har de glömt ta bort originalprislappen, som hänger under den nya fejkade annonsen om att varan har satts ner i pris.

Det finns ingen hejd på detta lurendrejeri och varje år blir folk som är ute efter en billig vara, lika chockade och förvånade… detta trots att de kan läsa om det i dagspressen varje år!

SIBA har annonserat en dator som är nedsatt en hel del – originalprislappen fanns där också. SIBA är ingen undantag i sig. Här är Media Markt i blåsväder igen. Fler butiker gör så här. Om alla butiker som 1) höjer priset veckan före jul för att sätta ner det på ”rea” i mellandagarna fast det är samma pris som veckan innan höjningen 2) hävdar att det är rea när originalpriset är det samma som ”reapriset” 3) oavsett hur de försöker lura kunderna att det är rea – om dessa företag fick 15 000:- i böter för varje vara de hade hitte-på-pris på, då kanske det skulle bli ett slut på dessa bluffpriser år efter år. Det borde gå att ordna med ett system där alla handlare måste redovisa sina originalpriser till en tillsynsmyndighet samt redovisa vilka priser som gäller t.ex på mellandagsrean… Alla prisförändringar skulle behöva redovisas till denna myndighet för att ha koll på om handlarna höjer före jul för att ”sätta ner” priset till ”rea” – d.v.s originalpris- i mellandagarna.

Varför lär sig inte konsumenterna att ”mellandagsrean” ofta är bluff och varför lär sig inte handlarna att det är helt enkelt är fel att försöka lura folk att det är prisfest när det är bluffest? En seriös handlare tar också sina kunder på allvar och idiotförklarar dem inte på detta vis!

Hellre köper jag en vara till fullpris än går på mellandagsrea i tron om att jag får min vara till nedsatt pris.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php