Dec 23 ons 2015

Regnkläder

Det är inte helt lätt att hitta regnkläder. Förr var det bara att gå in i en affär som saluförde kläder och hitta sig ett komplett regnställ i galon. Nu är det GoreTex, regnstavar och allt vad det nu är… en hel vetenskap.

Konstigt nog säljer man inte regnställ längre… nu är det regnjacka för sig för en stor summa och sedan byxor för ungefär samma summa – och då helst i svart.. som om det inte vore mörkt nog ändå när det regnar.

Efter mycket letande hittade jag i alla fall en regnjacka GoreTex och dyr som den var, hade jag hoppats på att ett par byxor ingick också. Mig veterligen blir man (i alla fall jag) våt om benen också när det regnar, inte bara på överkroppen.
20151223_200812

Affären där jag hittade denna jacka, hade byxor också – men förstora! Så jag fick gå till nästa sportbutik inne på Kvarnholmen. Där hade de också svarta regnbyxor – precis för små.. och priset skall vi inte tala om, så det var ju bra att de inte hade min storlek.

En snabb tur till MAXI för att inhandla den igår glömda julosten, passade jag på att se om de hade regnkläder. Åh, jo! I riktigt regnjacksmaterial och inget trams om GoreTex där inte.. och de sålde jacka och byxor för under 150 kr! Det var ju det där med storleken då… XXL! De hade medium i regnkappa – SVART! ”Glöm det” tänkte jag och gick till ostdisken.

Så nu sitter jag här med regnjacka utan regnbyxor… Varför skall det var så komplicerat att få till ett regnställ? Finns det någon som har ett par regnbyxor som håller vätan ute och skall göra sig av med dem – storlek M blir fint – så hojta till!

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php