Nov 29 sön 2015

Ännu mer sparande inom sjukvården

200 miljoner. Så många pengar skall sparas inom SU – Sahlgrenska Universitetssjukhus – i Göteborg. TVÅHUNDRA MILJONER!!

Det innebär att de tänker sparka 400 anställda och dra ner på drygt 20 vårdplatser. Vad tror våra politiker och de styrande inom SU? Att folk inte längre kommer att bli sjuka och behöva vård? Tror de också att de som är fräcka nog att BLI sjuka inte kommer att behöva god vård och omsorg?

Hur i helvete kan man spara på sjukvård? Att folk blir sjuka, det är ju en stor garanti för att kunna ha folk i arbete! Sverige har miljontals kronor som går till internationellt bistånd, migrationsstöd/flyktingar, extremt och onödiga löner till toppolitiker och sjukhusdirektörer. Sverige lägger massor av pengar på sådant som inte gynnar de verksamheter vi måste se efter för att klara den växande befolkningen vi har.

När SU och Göteborg Stad skall sparka 400 inom sjukvården och ta bort drygt 20 vårdplatser – hur skall de då kunna ta hand om sina sjuka invånare? Hur skall de kunna ta hand om alla flyktingar och papperslösa som också behöver vård? Hur skall de kunna försörja alla arbetslösa de nu skall skapa? Skall det bli ännu fler överbeläggningar där patienter med svåra sjukdomar får ligga i korridorerna? Vem skall ta hand om all sjukvårdspersonal som går in i väggen och blir sjukskrivna och behöver vård? Det blir bara en ond cirkel av ännu fler sjuka som ingen kan ta hand om.

Då hyr de in galet dyra vikarier från diverse vikariebyråer. Då finns det pengar! Varför inte spara genom att avbryta alla avtal med vikariebyråer/stafettfolk och lägga de pengar på bättre löner för de som är fastanställda, bättre arbetsvillkor och på sådant de ”måste” spara på? Sjukhusdirektören behöver inte drygt 130 000:- i månaden, hon kan gott och väl halvera den lönen.

Jag är glad och tacksam över att jag sa upp mig och lämnade SU och Göteborg. Där vågar ju ingen jävel bli sjuk längre och beslutet att flytta hem till Kalmar igen, det är ett av de bästa beslut jag fattat!

Men det är helt galet att man skall spara inom sjukvården! Folk fortsätter att bli sjuka – men hur skall det gå för dem? Sverige som en gång låg på topplistorna i världen över bästa sjukvård, kan idag ”stoltsera” med att ligga bland de sämsta på listan.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php