Nov 16 mån 2015

”Bara döda fiskar följer strömmen”

När media skriker ut vad vi skall ha sympati med, vad vi skall avsky och vad vi skall nonchalera – då följer den stora massan efter vilket vi håller med eller inte – för att det är ”politiskt korrekt” och vi vill inte sticka ut och riskera att drabbas av mothugg och kanske hatdrev och än värre: behöva stå till svars för våra åsikter!

Varje dag drabbas människor i olika delar av världen av terrorangrepp dagligen. Men media fokuserar på strömmen av människor som flyr från dessa länder och inte på de som drabbas och inte kan fly p.g.a hälsa eller brist på pengar. När ett Europeiskt land drabbas av ett terrorangrepp, ja, då skriker hela mediareligionen ut att folk på diverse sociala medier skall ändra sina profilbilder till den drabbade nationens flagga, man skall ha tyst minut för de drabbade familjerna och offren och det skall utlysas landssorg.

Arenor av olika slag, operahus med mera färgas i landets flaggas färger med hjälp av ljussättning och alla förfasar sig högljutt över det helvete som människor kan utsätta andra för.

Men med handen på hjärtat – när utlyses det tysta minuter för folket i andra terror- och krigsdrabbade länder? När utlyses det landssorg i de länderna? När byter användare av sociala medier sina profilbilder till att skifta i de andra ländernas flaggors färger? När ljussätter man diverse arenor, operahus med mera i andra terrordrabbade länders färger?

Det kommer inte att hända – för de mediareligiösa templens herrar och damer har inte gett order om det. Är inte alla länder och enskilda som drabbas av terror och krig och hot och våld, värda samma uppmärksamhet som de länder och enskilda som drabbas av liknande terrorangrepp som just skett som gör att trikolorens färger fyller världen?

Bara döda fiskar följer strömmen” och det är lätt att se vilka de döda fiskarna är som följer den moderna guden: media….

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php