Nov 04 ons 2015

Olika typer av massage

En kollega och jag satt och småpratade igår kväll efter att våra brukare kommit sig till ro och somnat.

Hon berättade om en massagetyp som jag aldrig hört talas om: Ma-uri. Det är, vad jag förstår, är en polynesisk massage och kroppsterapi. Allt som har med massage att göra, är intressant. Jag är hängiven övertygelsen att massage på olika sätt hjälper kroppen att läka, både till kropp och själ. Det finns en mängd olika massagetekniker och de jag provat är klassisk svensk massage och energi-massage. Båda är underbara så länge den som utför massagen, är kunnig och inger förtroende och tillit.

Energimassagen provade jag i Nordstan när det var Hälsodagar där för ett par år sedan. Det var riktigt häftigt att sitta där och få massagen. Då hade jag först tittat på hur det gick till när annan person fick massagen och den utfördes under en form av vacker dans.

Idag när jag kollade på internet gällande Ma-uri-massage, då blev jag helt eld och lågor! Det är något jag måste få prova! Men det gäller att hitta någon i mina trakter som utför den typen av massage. Även denna massage utförs under en form av dans och ja, det är ju bara att titta på demolänken som finns på denna sidan (klicka Dig in på MA-URI för att se demofilmen) Du kan se en variant här också :happy_tb:

Kanske är det så att jag själv skall utbilda mig till Ma-uri-massör och öppna verksamhet i Kalmar? Jaja.. det återstår att se.. eller så får jag väl övertyga min egen massör att utbilda sig till det som ett komplement till det han idag gör :happy_tb:

Men massage – det är något vi alla borde förstå att vi är skyldiga att ge oss själva! Sök upp en duktig massör och gå regelbundet till honom eller henne. Säg inte att Du inte har råd – för Din hälsa måste Du ta Dig råd till.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php