Okt 28 ons 2015

Höjd pensionsålder eller inte?

Det talas återigen om att regeringen önskar höja ålder för när vi får gå i pension. Själv tycker jag tanken är befängd så det räcker och blir över.

Varför?

Jo, dels har vi en stor arbetslöshet och om vi inte får gå i pension vid den ålder vi idag har, så lär vi ha en fortsatt hög arbetslöshet. Får vi gå i pension vid den ålder vi idag har, då kommer fler in på arbetsmarknaden lite snabbare.

Dessutom tror jag att det är fler än jag som önskar få gå i pension tidigt för att njuta av tillvaron också, få lite lön för mödan efter år av hårt arbete. Jag har svårt att tro att vår livsuppgift bara skall bestå av att arbeta tills vi dör utan att hinna ta det lugnt och njuta av livet efter arbetsåren. Det finns så mycket vi vill hinna med att göra, som får stå åt sidan så länge vi yrkesverksamma. Många vill, liksom jag, resa runt i världen (inkl. det vackra Sverige och Norden) men tiden hinns inte med för att vi måste arbeta. Andra vill kanske skaffa en liten stuga/gård och lära sig odla egen mat, driva upp blommor, ha några höns…. och göra det till sin livsstil i lugn och ro efter alla yrkesåren. Ja, det finns massor vi vill göra i livet där tiden är begränsad p.g.a. arbete.

Hade jag haft råd och möjlighet, hade jag valt bort arbetslivet redan för 2 år sedan för att ta tillvara livet fullt ut.. kanske gå in och jobba lite extra ibland när vardagen blev lite trist. Jag skulle kunna tänka mig att jobba ideellt inom en viss verksamhet, men idag vill jag ha min lediga tid, ledig för att orka gå till jobbet varje dag.

Men jag vill verkligen inte slösa bort min ålderdom, om jag har förmånen att bli så gammal, på att tvingas arbeta medan arbetslösheten växer.

Höjd pensionsålder eller inte? För min del får de gärna sänka den.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php