Okt 26 mån 2015

Sömmerska sökes

Det är inte helt lätt få tag i kläder som sitter som sydda efter kroppen. Förr var storlek 38 storlek 38 i stort sett oavsett vilket företag som hade sytt upp plagget. I våras köpte jag en jacka av ett visst märke och småpratade lite med säljaren när jag skulle betala. Jag sa att det är lite trist att just det märket har små storlekar så i stället för att köpa den storlek jag har i jacka, tvingades jag köpa 3 storlekar större. Säljaren ansåg inte det var något problem eftersom jackan passade, oavsett vad det stor för storlek.

Det är ett problem, tycker jag. Säg att min son är på stan och ser en jacka han vet jag vill ha, det är rea och han ringer mig om det. Då kan jag inte be honom köpa med en jacka i min storlek eftersom den mest troligt inte passar utan jag måste bege mig själv till butiken för att prova. Så det har visst betydelse att storlekarna är rätt och internationella – eller i alla fall sydda för det lands storlekar som plagget skall säljas i.

Idag var jag på stan igen för att leta kläder, då främst en jacka/kappa som inte är speciellt ”skidjacksmodellig” och jag hittade en ursnygg röd kappa! WOW! :shock_tb: Hjärtat slog volter och jag provade först storlek 38. Den satt så snyggt på men var precis lite för trång över axlar när jag försökte röra mig i den. Då provade jag storlek 40 – den satt inte lika snyggt utan blev lite, lite hängande men var rymlig nog att röra mig i. Jag provade jackorna om och om igen och ville verkligen känna den där känslan av att den är sydd just för mig!

Men jag fick ge upp :sad_tb: Det går inte ha en jacka som sitter perfekt men är aningen för trång (och jag kan inte gå ner mer nu eftersom jag nått min målvikt. Går jag ner mer så blir jag mager) Så det enda jag kan göra, är att hitta någon som kan sy upp en dylik varm jacka/kappa till mig, som tar mått så den sitter så där perfekt som storlek 38 gjorde men är rymlig över axlarna som den större kappan.

Men jag hittade jeans på Kapp-Ahl som satt som gjutna så det blev 2 sådana par (utan att bli kallad för damen!! :clap_tb: ) samt ett vackert linne, som jag faktiskt fick ta i storlek small. Medium var för stor. Så jag är rätt nöjd ändå med dagens inköp trots att jag inte hittade en sömmerska som kunde sy en kappa till mig.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php