Okt 25 sön 2015

Första söndagen med normaltid

Sommartiden är äntligen över för denna gången. Jag har inte förstått vitsen med det. Folk generellt luras att tro att de får kvällar som är ljusare allt längre, men sitter de vakna och uppe längre än normalt för det? Nej, de lägger sig att sova när de är trötta. Det ställer till det för de bönder vi har kvar för korna ställer inte om sina biologiska mjölkningsklockor bara för att regeringen hittar på något så korkat. Tittar vi på den sanna klockan, som ett välinställt solur visar, så ändrar inte solen sin vandring så att det passar människans påhitt.

Men – denna söndag. Det kommer att bli en promenad till Modehuset för att kika på jeans. Jag var inne på JC Baronen för några dagar sedan och något av det värsta en klädsäljare/butiksbiträde över huvud taget kan göra, är att kasta sig över mig och fråga om jag behöver hjälp med något. Oftast hinner jag inte innanför dörrarna, innan påhoppen kommer. Jag får inte en chans att titta mig omkring.

Det som är ännu värre, har jag blivit utsatt för ett par gånger: dels när jag passerat de aggressiva telefonabonnemangssäljare som finns men också i klädaffärer: ”Hallå där, damen”! DAMEN!?? :jittery_tb:vidrigt att bli tilltalad på det viset! Jag nonchalerar alltid telefonsäljarna och går förbi och låtsas vara döv och när jag var på JC Baronen, hann jag inte mer än gå fram till jeansavdelningen, så ropade en ung kille och sa just de där vidriga orden: ”Hallå där, damen” och jag svarade – starkt markerande på ett för mig otroligt ovanligt och nonchalant sätt – genom att inte bevärdiga grabben med en blick men med orden: ”Jag säger ifrån om jag behöver hjälp” och han kom fram och fortsatte sin information till mig som jag inte vill ha. Det slutade med att jag vände och gick omedelbart.

Det svåra med att handla kläder under höst och vinter är att det mesta går i svart och grått samt en och annan brun ton. Varför, har jag svårt att förstå för hösten är en färgsprakande årstid och vinter, fräst december, färgar vi världen i grönt och rött. Så varför kan inte kläder vara färggranna? Eftersom jag konstant tvärvägrar gå klädd i dessa tråkiga nyanser av vad man kallar färg; svart, grått och brunt – så har jag svårt att hitta kläder som passar höst och vinter. Mina jackor är främst köpta i sportbutiker och där finns oftast en färg att välja på: blått och kanske en rödfärg vid tillfälle.

Men om jag vill ha en grön ullkappa/jacka, så finns det inte i någon affär – för allt går i svart och grått, ibland brunt. Vill jag ha en vinterkappa i vilket material det än gäller, så är det färglöst och trist.

Samma om jag skulle hitta en vinterkjol – då går den i grått eller svart. Det innebär att jag fortsätter gå i jeans… jeans och åter jeans. Det vore skoj hitta något annat någon gång än just jeans.. så jag hoppas ändå på att det skall finnas något på Modehuset idag som inte är jeans – men främst inga säljare som kommer fram och kallar mig för ”damen”.

Den första söndagen med normaltid kommer att bli en intressant söndag.

En kommentar till “Första söndagen med normaltid”

  1. Micke Linux Google Chrome 46.0.2490.76 skrev den 25 Okt 2015 @ 13:00

    Att du var så kinkig med kläder damen.. :tongue1_tb: :thumbup_tb:

    Var glad att Du bor så långt ifrån mig :furious_tb:
    Ja, jag är galet kinkig med kläder :happy_tb: Det är
    lättare sommartid – så det får gärna vara vår och sommar lite oftare :happy_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php