Okt 22 tor 2015

Tjejkväll

Det är ungefär ett halvår sedan jag återvände till Kalmar men ändå har det inte funnits tid att hinna träffa alla jag umgås med.

Igår fick vi i alla fall ihop en tid som passade ett par f.d kollegor och mig att träffas hos mig på en bit mat och prat, skratt och härliga timmar.

Det var tänkt att vi skulle träffats i sommar men plötsligt var augusti passerad och september anlände lika fort som blixten slår ner. Visst är det märkligt hur fort tiden kan gå och hur svårt det kan bli att få ihop en enda kväll som passar. Dessa båda som jag träffade igår, jobbar natt och vi var nattkollegor på den tiden jag själv jobbade natt inom kommunen. Jobbar inte den ena, så jobbar den andra… och så jobbar jag dagtid. En av tjejerna ringde mig förra veckan och vi bokade bara en tid när kollegan visste att de båda hade ledig natt framför sig och så kom de så äntligen!

Det var ett kärt återseende! De hade med sig en flaska vin och en fin uppsättning ljus. Vinet lär hålla länge eftersom jag sällan nyttjar alkohol och i synnerhet inte ensam – hur skoj är det att smutta på ett glas vin i ensamhet? Ljusen kommer alltid väl till pass för här går det åt rätt många på en vinter.

Jag hade fixat en laktos- och glutenfri lasagne (jag gör lasagneplattorna själv) i all enkelhet samt sallad. Det var uppskattat. ”Kuvösen” hade jag värmt upp med hjälp av extraelement (som stod i mitt förråd när jag flyttade in) samt infravärmen och levande ljus. Vi hade en helt underbar kväll med massa prat och skratt och allvar.

Det är underbart att ha vänner som man kan träffa i all enkelhet och kravlöst och efter denna tjejkväll är jag återigen övertygad om att jag gjorde helt rätt som flyttade hem till Kalmar igen.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php