Okt 21 ons 2015

Mördare på väg

Efter att ha tittat på Kalla Fakta igår, känner jag ännu mer som jag tidigare sagt, att åklagare som släpper trafikbrottslingar, då i synnerhet de som kör på fyllan eller drogade på olika former av narkotika, skall dömas som medskyldiga då brottslingarna återigen är ute i trafiken och skadar sina medmänniskor.

Den åklagar som i programmet menade att han valde att släppa den narkotikamissbrukare som körde på en kvinna som cyklade, skadade henne för livet och så svårt att hon idag inte kan bo hemma hos sin make, med argumentet att bilisten ansågs inte i stånd att återfalla i brott för att han var svårt skadad själv. Hur svårt skadad bilisten var, visade sig vara ganska lindrigt då han 12 dagar senare återigen körde drogpåverkad. Åklagaren ansåg att det inte fanns grund att misstänka att mannen skulle återfalla i brott – trots åtskilligt långt brottsregister.

Detta sker dagligen, att åklagare släpper trafikbrottslingar fria i samma andetag de får häktningsförfrågan på bordet. Hur skulle dessa åklagare resonera om det var deras egen hustru, make, dotter, son, mor, far, syster, bror som drabbades av dessa galningar på vägarna? Skulle de också då rycka på axlarna och släppa dem fria att fortsätta sin galna framfart på vägarna?

Det finns lagar som säger att vi inte får framföra fordon påverkad av sådan stimuli som påverkar vår förmåga att framföra fordon på ett säker sätt: Med andra ord: vi får inte köra bil med någon som helst alkohol eller narkotika i blodomloppet. Ändå väljer åklagare att bortse från de lagarna och tycka att, trots att dessa bilister som ständigt kör påverkade av olika stimuli och är potentiella mördare på vägarna blir tagna av polisen, det inte finns grund för att personerna skall återfalla i brottslighet.

Det är dags att regeringen tar en titt på lagarna kring trafikbrottslighet, då i synnerhet gällande de som är påverkade av diverse stimuli. Släpps de fria av åklagare utan att först stå inför domstol, då skall åklagern som fattar beslut att frige dessa bilburna potentiella mördare innefattas av straffskyldigheten och dömas till stränga fängelsestraff nästan gång som missbrukaren är ute på vägarna och kör, kör på någon och skadar denne för livet eller helt enkelt tar livet av den de kör på. Min tanke är att också domare som låter dessa bilburna potentiella mördare gå fria, också skall dömas till stränga fängelsestraff när dessa missbrukare åter är ute på vägarna och kör.

Ställs det större krav på åklagare och domare, så tror jag vi kan få färre av dessa potentiella mördare på vägarna.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php