Okt 08 tor 2015

Handikappsanpassning

Ibland undrar jag hur lång tid en handikappanpassning av bostad skall ta. Jag ha velat tro på det goda att det sker så fort som det bara går efter att en person hamnat i en situation där det krävs att man ordnar bostaden så den passar den som behöver den.

Men när jag läser om en man som fick en stroke i maj, har ännu inte fått sin bostad handikappanpassad till de behov han har efter sin stroke. Att inte ha kunnat duscha på flera månader, måste kännas väldigt förnedrande!

”Annika Ljungh, chef inom omsorgen i Angered, säger till SVT att handikappsanpassningen har tagit för lång tid – men att de inte har brustit utifrån de riktlinjer som finns.” står att läsa i artikeln. Vad då att man inte har brustit i de riktlinjer som finns? Det har gått 5 månader och mannen har inte tillgång till sitt badrum, kan inte duscha! Det är väl varje medborgares rätt att ha tillgång till sitt badrum, även om det måste anpassas efter de nya behov mannen har!

I mina ögon har de brustit å det grövsta när bostadsanpassning inte skett på dessa 5 månader! Hur har det blivit så slappt i Sverige? Hur kan det komma sig att man agerar så nonchalant att man inte ser till att få jobbet gjort? Skulle den där Annika Ljungh vilja gå oduschad i flera månader?

Skäms på omsorgen i Angered, Göteborg! Ni är en stor skam för hela verksamheten!!

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php