Sep 24 tor 2015

Vem kan man lita på?

Nu senast är det VW som gått ut med falska uppgifter gällande kväveoxidutsläpp. Det fuskat i mat i tid och otid och lite nu och då (om än inte så ofta) har vi kunnat läsa om hur forskare fått betalt för att leverera vissa ”resultat” även om de inte är sanna, speciellt inom läkemedelsindustrin, oavsett vad det kan ge för biverkningar på människor som kanske använder sig av viss medicin.

Listan på fusk kan göras oändligt lång och allt handlar om en och samma sak: Pengar! Så länge pengar finns med i bilden, så kommer fusk alltid att finnas med.

Jag har klurat länge på hur vi skall komma bort från fusket och låta heder och ära styra samt yrkesstolthet i stället. Går det att byta pengar mot något annat, som inte har köpkraft på samma sätt som pengar? Själv har jag inte kommit på något bra – eller inte bra – och ställer frågan till mina läsare: Har ni någon idé om hur vi skall komma ifrån fusket?

För vem kan man lita på och vem vet vad vi egentligen äter, vad vi kör för bil och vad vi släpper ut från våra bilar… vad medicin vi stoppar i oss – när fusket är så utbrett?

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php