Sep 23 ons 2015

Kan man stressa ihjäl en fluga?

Någonstans inom mig förstår jag att flugor har en viss nyttofunktion i samhället – till skillnad mot t.ex fästingar. Men vad jag inte kan få in i mitt arma huvud är varför flugor är så infernaliskt envisa?

När jag kommer hem från jobbet och en fluga eller tre har letat sig in i mitt hem, surrat runt lite som de haft lust till utan egentlig mening eller mål med sitt flygande, så tar det inte många sekunder innan den/de hittar MIG! De skall sitta på mina händer, på min mat, på min tidning, på min laptop, på min näsa… på precis allt som har med mig att göra!

De har ca 55 kvm yta plus en massa kubik fritt rörelserum – ändå skall de vara som klistrade på mig som om vi vore nyförälskade som bara vill vara nära! Det spelar ingen roll om jag ställer fram en skål sirap, honung eller ett tjog sockerbitar. De vill ändå vara på mig!

Jag kan slå efter dem, träffa den med handen så den far i golvet med en faslig fart, försöka ha ihjäl dem med en tidning, jag försöker jaga dem så de inte får ro att sätta sig någonstans – men vem är det som faller ihop i soffan, svärande, utmattad och i det närmaste i behov av mun-mot-mun-metoden för att alls få lite luft?

Inte är det flugan i alla fall!

Varför kan man inte stressa ihjäl en liten fluglort men i det närmaste kollapsa själv? Varför är flugor så förbaskat envisa att de återkommer till den hand som försöker ha ihjäl den!

Förklara detta för mig, någon vänlig själ – så kanske jag har större förståelse för de små flugjävlarna!

fluga

En kommentar till “Kan man stressa ihjäl en fluga?”

  1. Micke Linux Google Chrome 45.0.2454.94 skrev den 23 Sep 2015 @ 22:51

    Jag kan va din fluga och hjälpa till med mun-mot-mun.

    Tro hur mycket fel detta blir då efter snabbläst det hela ;)

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php