Sep 12 lör 2015

Aktivitetsarmband

En kollega har ett sådant där populärt aktivitetsarmband. Med det på sig, kan hon tydligen via en app på telefonen se hur långt hon går, springer, hjärtrytm/puls, kaloriförbränning, hur hon sover, hur bra eller inte bra hon sover, hur länge hon sover, sitter etc.

Jag tittar lite på min Runkeeper-app. Den talar om för mig hur långt jag gått på vilken tid och med det har den räknat ut min förbränning. Det är ju inget exakt i det utan det finns nog en uträkning bakom att ”om Du går x antal kilometer under en viss tid, beräknas Du förbränna x antal kalorier”. Jag vet inte om det finns ett exakt sätt att kunna räkna ut det, för den som vill ha koll på sådant, men jag antar det krävs mer invecklade ting än en vanlig app. Det krävs nog något som mäter puls, hur Du rör Dig, vilken terräng – om den är kuperat bergig eller en plan väg o.s.v.

Men visst vore det skoj att ha tillgång till ett sådant litet instrument att bära, kanske på överarmen men också helst utan att den måste vara kopplad till en telefon. Det borde ju gå att skapa en sådan… Jag är lite anti till att alltid behöva vara uppkopplad till internet.

Finns någon som har koll på detta?

En kommentar till “Aktivitetsarmband”

  1. thinki.se Windows NT Mozilla 11.0 skrev den 12 Sep 2015 @ 18:48

    Vill nog inte ha så total full kontroll på mig själv. Blir lite nervös av det. Kraam.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php