Aug 19 ons 2015

Dö, spindeljävel! Dö!

Att ha spindlar i eller på fasaden av sitt hem, innebär att man bor i ett friskt hus. Det är en av fördelarna med spindlar: man vet att huset är fritt från fukt och mögel.

En annan fördel är att man slipper massa flygfän inne: inga harkrankar, inga flugor, inga mygg… inga getingar eller andra ovälkomna rackare. Jag kan vädra för fullt och ha lyset tänt… men inte en flugjävel kommer innanför fönsterkarmarna för spindlarna hugger tag i dem innan de hinner tänka!

Men, men, men…. så finns det ju bekymmer med dessa spindeljävlar. Jag är inte förtjust i dem – inte ens på håll! Förvisso har jag kommit över den nästintill spindelfobin jag haft (så gissa om mina älskade söner har roat sig på min bekostnad under deras uppväxt :happy_tb: ) men det innebär inte att jag med glädje och klackarna i taket ser vad de ställer till med för nedskräpning utanför mina fönster – och på balkongen! Nu har det blivit så mycket av den lilla vidriga varan spindlar, så de har börjat ta sig in i lägenheten.

Utanför mina fönster bygger de sina vackra nät… samlar på mat i dem.. och skräpar ner

Man kan ju inte annat säga än att de är skickliga spinnare.. och vackert blir det

.. men det blir också ganska otrevligt smutsigt

Här om kvällen bestämde jag mig för att dammsuga ner allt nät utanför köksfönstret, skura fönsterblecket och putsa fönstret för att bli av med dem… men ack, nästa morgon var där nya nät. Jag dammsög och skurade runt varje fönster på balkongen också.. och vips, var där nya nät men det ser mest otrevligt ut runt vardagsrumsfönstren just nu

När jag läst om hur man utrotar spindlar, så inser jag att det är ganska svårt. Undrar om de är klonade med kackerlackor? :huh_tb: För att hålla det relativt fritt från väv och spindlar, måste man i princip anställa någon som dammsuger och skurar hela dagarna!

Jag har fått massa olika tips som skall vara bra för att bekämpa spindlar: Ättika, grillrent (!!) Radar… och Radar Raid för spindlar har jag bara hittat på nätet.. inte i en enda butik här i Kalmar. Däremot finns det Radar för flygfän! Men jag läste igår att Radar Raid för insekter skall fungera på spindlar också… och den finns i en av våra affärer! Gissa vem som skall köpa, dammsuga, skura och spraya? :smirk2_ee:

Jag har funderat på om olika spindlar går in i andra spindlars nät – ja, det finns ju husspindel, fettspindel, stor husspindel, allmän mörkrumsspindel med flera.. det ser ju onekligen ut som om denne spindel har blivit fångad..

Alla ovanstående bilder tog jag i morse innan jag gick till jobbet och nu medan jag sitter och skriver, tittar jag lite till och ifrån på fönstret.. och ser plötsligt en förändring i bilden… En spindel håller tydligen på att spinna in sig själv!! Bygger den bo och skall lägga sina miljoner av minispindelbabyser där i väntan på äggkläckning?

Jag känner mig lite som den i Povel Ramels sång, som inte får upp sin kokosnöt… hur jag än bär mig åt, så tycks inget funka.. men vänta bara tills jag köpt RADAR Raid för insekter… Hur det än är, så är spindlar inte skadedjur.. dock är de trots allt nyttodjur men jag har bara ett mål i sikte när det gäller dem: DÖ SPINDELJÄVEL! DÖ! :furious_tb:

2 kommentarer till “Dö, spindeljävel! Dö!”

  1. Micke Linux Google Chrome 44.0.2403.133 skrev den 22 Aug 2015 @ 08:37

    Lycka till! ??

    (testar också om emojis funkar hos dig)

  2. Micke Linux Google Chrome 44.0.2403.133 skrev den 22 Aug 2015 @ 08:37

    Näpp, blev 2st frågetecken istället.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php