Jul 05 sön 2015

Råttinvasion!

6-7 råttor/person! Så ser statistiken ut för Falkenbergsborna just nu. För 15 år sedan var det 1 råtta/individ.

Vad har hänt? Enligt uppgift har renhållningen blivit sämre och nedskräpningen har ökat. Vad är det som gör att renhållningsarbetet inte fungerar i en stad som Falkenberg? Det är ju ett problem som kommunen får ta på sig att rannsaka och åtgärda. Mig veterligen finns det en hel del lagar och regler kring renhållning i detta land.

Att folk skräpar ner mer, det är ett problem som varje enskild individ måste ta på sig ansvaret för att åtgärda. Det finns förmodligen sopkärl lite överallt även i Falkenberg. Hur svårt kan det vara att kasta sitt skräp i en soptunna?

Om alla tar sitt ansvar till att hålla rent och snyggt, så försvinner råttorna ganska snart. De är ute efter något att äta och finns det inga sopor som ligger och skräpar, så måste de bege sig till andra jaktmarker.

Jag hoppas att Falkenberg tar tag i problemet renhållning och nedskräpning så de får en relativt råttfri stad igen. Vem vill bo bland råttor? Det är inte 1700-talets Sverige – eller borde inte vara det – då råttinvasion tillhörde vardagen just på grund av nedskräpning och brist på renhållning.

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php