Jun 28 sön 2015

Det funkar!

08:07 i kategorin Hälsa

Som jag skrev för en vecka sedan, så skulle jag börja lite smått med LCHF-kost.

Jag har alltid varit lite skeptisk till detta fettintag och brist på kolhydrater, men jag har valt att inte frossa i fett utan använda mig av det fett jag vanligtvis använt genom åren; varken mer eller mindre än jag behöver.

På dagarna har jag haft med mig mina vegetariska matlådor (jag gjorde ca 40 matlådor på 7 olika rätter för en månad sedan och frös in) och innan jag gått till jobbet har jag gjort äggröra med bacon jag skurit i småbitar (en kvarts paket bacon) och lite sallad. Eller ett kokt ägg…

Till 9.30-frukosten/fikat har jag haft med mig lite kvarg (Lindahls): Antingen naturell och haft med mig färska jordgubbar eller hallon till det (det räcker ju med några matskedar kvar, så är i alla fall jag proppmätt!) eller kvargen med hallonsmak, som faktiskt är rätt god! Någon eftermiddag, vid 14.30-fikat, har det blivit en clementin eller apelsin alternativt kvar med resterande bär, om jag haft med mig lite mycket.

Under veckan har jag ätit gott, utan att frossa, uteslutit kolhydrater över 5 gram/100 gram föda (bortsett från en bit sockerkaka som en av läkarna bjöd på, då denne slutade för att gå till annan inriktning i jobbet)

Antal steg under veckan blev: 132 537 steg vilket innebär ett stegsnitt per dag om drygt 18 900. Mitt mål var 10 000 steg/dag! Jag höjer ribban denna veckan och skall ha som mål att komma upp i 15 000 steg/dag!

Men det mest intressanta då? Hur har det gått med vikten? Jo, det är ju synd att klaga: 2.1 kg har jag gått av mig så jag fortsätter nog en vecka till med LCHF, även om jag kan tänka mig en liten bit sockerkaka eller annat kolhydratrikt någon dag. Livet får inte vara en jakt på gram och hekton. Livet skall avnjutas och det innebär också god mat och lite extra gott. Någon slav under dieter kommer jag aldrig att bli – men jag tror jag hittat något som funkar för mig där inte ens Viktväktarnas kost lyckats.

Jag hoppas ni alla får en underbar söndag! Här är det strålande solsken och tvättmaskinerna är i full fart. När de är klara, hänger jag ut tvätten på tork. Kan en dag starta bättre?

En kommentar till “Det funkar!”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 38.0 skrev den 29 Jun 2015 @ 17:44

    Håller på med pommes nu :cool2_tb: :tongue3_tb:

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php