Jun 17 ons 2015

Det är för- och nackdelar med att jobba dagtid

Efter många år som nattarbetare alt. som de senaste åren; arbeta skift, till att äntligen ha hittat ett dagtidsjobb, så inser jag hur det är med för- och nackdelar med dagtjänst.

Fördelar är bl.a att jobba måndag-fredag, vara ledig alla röda dagar och aftnar, ha en fast lön som rullar in och kunna vara ledig när flertalet av vänner och bekanta är lediga. Att jobba 8-17 innebär att jag inte hinner shoppa upp löningen – men nu är jag av den kaliber att jag vet inte hur kan kan tycka det är skoj att shoppa, så det är ju varken en för- eller nackdel för min del.

Nackdelar är att inte få in helg- och kvällstillägg, högre tillägg för storhelg (men slipper fundera på vad som kommer i lön med tanke på helg- och kvällstilläggen) En annan nackdel är att jag inte hinner få tid att gå till min massör vilket kan få mig att känna en viss frustration. Kroppen behöver sitt för välmåendet. Det kan bli lite knivigt att hinna till min skohandlare, när jag behöver skor och om butiken är öppen på lördagar, så jobbar inte min skokille varje lördag, så klart.

Ännu en nackdel är om jag skulle behöva avlägga ett läkarbesök, så kan jag känna att planeringen måste till på ett helt annat sätt än förut. Det gäller att se över hur patientbokningarna ser ut, vart jag kan få en lucka att ta mig till läkaren… för vårdcentraler har ju inte kvällsöppet.

Men just nu, även om det finns en del nackdelar, så känns det ändå (så här långt) skönt att ha ett 8-17 jobb…

.. men allt har sina för- och nackdelar..

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php