Jun 08 mån 2015

Att jobba på vårdcentral

Det är en viss skillnad att jobba på en vårdcentral/hälsocentral mot att jobba på ett sjukhus och en vårdavdelning. Det säger sig självt. Men det är också många likheter.

Den stora skillnaden är rutiner och olika journalprogram i och med att jag bytt landsting. Det är också lite olika undersökningar jag skall assistera vid än vid de vårdavdelningar jag är van vid.

Men det är skoj! Verkligen skoj! Det roliga med mitt arbete som undersköterska, är att det finns något nytt att lära sig varje dag! Den ena dagen är inte den andra lik.

När jag arbetat inom kommunen på äldreboende, så är det mer att allt är som det alltid har varit. De boende skall tas omhand varje dag. Ha hjälp med det dagliga livet och det blir rutin. Det är inte fel det heller. Snarare tvärtom, så kan det vara bra i den formen av vård. Jag för min del passar bäst inom landstinget där det ”händer lite mer”, om jag får uttrycka mig så; både kunskapsmässigt men också alla plan. Grundrutiner finns alltid men det finns alltid anledning att vara lite redo för det akuta, precis som på ett sjukhus. Man vet inte alltid vad som kan ske.

Det finns en stor tacksamhet hos mig att jag fick denna möjlighet.

En kommentar till “Att jobba på vårdcentral”

  1. Ullis Mac OS X Google Chrome 43.0.2357.130 skrev den 25 Jun 2015 @ 11:11

    Kan tänka mig att det är kul med vårdcentral. :)

    Jag jobbar på ett äldreboende för demenssjuka, och det går ju på rutin varje dag i princip. Vissa dagar kan man bli lite ”less” på rutinerna. Men å andra sidan, när man jobbar med dessa sjuka personer så kan det hända rätt mycket oväntat också. Så jag tycker att det är en bra mix. :)

Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php